Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Intampinarea plafonarii subventiilor, cu mai multe ferme infiintate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Plafonarea platilor directe pentru marii fermieri prin aplicarea noii Politici Agricole Comune, dupa 2013, este considerata de catre ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, un risc pentru fermele performante care contribuie major la sigurarea securitatii alimentare.

Agricultorii au gasit, pe de alta parte, o solutie, scrie Capital, citand declaratia facuta de valeriu Tabara la Bruxelles. Infiintand mai multe ferme, primesc subventii pentru fiecare in parte, evitand astfel plafonarea.

Sorin Anderco, dirctor general al DN Agrar Group Alba, incearca sa convinga nu sunt neaparat speriati de aceasta propunere: Solutii exista pentru cazul in care subventiile sunt plafonate.. noi avem 16 firme prin care rulam activitatea fermei pe care o avem.

Subventiile sunt platite separat, pe fiecare in parte, deci nu este cazul de plafonare, sustine Anderco. (TS)

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...