Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Intampinarea plafonarii subventiilor, cu mai multe ferme infiintate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Plafonarea platilor directe pentru marii fermieri prin aplicarea noii Politici Agricole Comune, dupa 2013, este considerata de catre ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, un risc pentru fermele performante care contribuie major la sigurarea securitatii alimentare.

Agricultorii au gasit, pe de alta parte, o solutie, scrie Capital, citand declaratia facuta de valeriu Tabara la Bruxelles. Infiintand mai multe ferme, primesc subventii pentru fiecare in parte, evitand astfel plafonarea.

Sorin Anderco, dirctor general al DN Agrar Group Alba, incearca sa convinga nu sunt neaparat speriati de aceasta propunere: Solutii exista pentru cazul in care subventiile sunt plafonate.. noi avem 16 firme prin care rulam activitatea fermei pe care o avem.

Subventiile sunt platite separat, pe fiecare in parte, deci nu este cazul de plafonare, sustine Anderco. (TS)

EuroCommerce: Directiva UTPs protejează multinaționalele, lovind în retail, fermieri, IMM-uri și consumatori
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 17 octombrie 2018

Vorbind după votul comisiei AGRI din Parlamentul European, care a modificat regulile Directivei privind comportamentul abuziv al comercianților în relațiile cu furnizorii (UTPs)., directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a avertizat că dezbaterea și votul în Parlament au determinat o ”vânătoare de vrăjitoare”,...

A avut loc a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 octombrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, a organizat în perioada 11-12 octombrie 2018, la Gura Humorului cea de-a 14-a reuniune a Grupului de Lucru LEADER (GLL), cu tematica: Infrastructură socială și cooperare - sM 19.3.   La eveniment au participat experți...