Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Intampinarea plafonarii subventiilor, cu mai multe ferme infiintate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Plafonarea platilor directe pentru marii fermieri prin aplicarea noii Politici Agricole Comune, dupa 2013, este considerata de catre ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, un risc pentru fermele performante care contribuie major la sigurarea securitatii alimentare.

Agricultorii au gasit, pe de alta parte, o solutie, scrie Capital, citand declaratia facuta de valeriu Tabara la Bruxelles. Infiintand mai multe ferme, primesc subventii pentru fiecare in parte, evitand astfel plafonarea.

Sorin Anderco, dirctor general al DN Agrar Group Alba, incearca sa convinga nu sunt neaparat speriati de aceasta propunere: Solutii exista pentru cazul in care subventiile sunt plafonate.. noi avem 16 firme prin care rulam activitatea fermei pe care o avem.

Subventiile sunt platite separat, pe fiecare in parte, deci nu este cazul de plafonare, sustine Anderco. (TS)

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...