Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Intampinarea plafonarii subventiilor, cu mai multe ferme infiintate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Plafonarea platilor directe pentru marii fermieri prin aplicarea noii Politici Agricole Comune, dupa 2013, este considerata de catre ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, un risc pentru fermele performante care contribuie major la sigurarea securitatii alimentare.

Agricultorii au gasit, pe de alta parte, o solutie, scrie Capital, citand declaratia facuta de valeriu Tabara la Bruxelles. Infiintand mai multe ferme, primesc subventii pentru fiecare in parte, evitand astfel plafonarea.

Sorin Anderco, dirctor general al DN Agrar Group Alba, incearca sa convinga nu sunt neaparat speriati de aceasta propunere: Solutii exista pentru cazul in care subventiile sunt plafonate.. noi avem 16 firme prin care rulam activitatea fermei pe care o avem.

Subventiile sunt platite separat, pe fiecare in parte, deci nu este cazul de plafonare, sustine Anderco. (TS)

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...