Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Interporc-Spania își intensifică acțiunile de prezervare a mediului

Autor: Mircea Demeterjoi, 12 decembrie, 2019

Interporc, organizația spaniolă de o deosebită importanță pe piața mondială a cărnii de porc, și-a declarat recent intenția de a se angaja în acțiuni de mediu. În acest sens, Alberto Herranz, directorul Interporc, a subliniat importanța problemei:

 

„Sectorul porcului spaniol este conștient de faptul că planeta are o situație de urgență climatică și, printre toți, trebuie să propunem soluții. Facem progrese mari în lupta împotriva schimbărilor climatice, dar știm că trebuie să ne redobândim eforturile și o facem pentru a continua să continuăm cu restul sectoarelor economice și productive. ”

 

În cadrul unei întâlniri care a avut loc la Madrid în cadrul Summit-ului mondial asupra climei (COP25), Herranz a subliniat că „sectorul zootehnic, în general, și porcul, în special, au multe de spus în lupta împotriva schimbărilor climatice, deoarece lucrăm în fiecare zi în medii deschise și suntem primii interesați de o bună gestionare și îngrijire a teritoriului în care ne-am dezvoltat activitatea de secole ”.

 

În ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră (GES), Herranz a spus că „ponderea sectorului porcin, în ansamblul emisiilor naționale de GES, este de doar 2%, mult mai mică decât ceea ce se crede în opinia publică uneori”.

 

„Agricultorii spanioli aplică tehnici de reducere a emisiilor de GES, iar datorită acestui fapt am redus emisiile de amoniac cu 47% pe kilogram de carne produsă, cu 38% emisiile de oxid de azot și cu 14% cu emisiile de GES pentru gestionarea gunoiului de grajd.”

 

Herranz s-a referit și la alte progrese în sector, precum eficiența energetică. El a amintit că, în Spania, exploatațiile de porci funcționează cu energie regenerabilă și au făcut investiții semnificative în aspecte precum îmbunătățirea izolației clădirilor, reglementarea echipamentelor de climatizare,iluminat eficient, etanșeitatea adăposturilor sau implantarea de bariere vegetale rezistente la vânt.

Politica Uniunii Europene referitoare la promovarea produselor agroalimentare
Autor: meatmilk  /   vineri, 6 decembrie 2019

Comisia Europeană a adoptat Programul de lucru anual pe 2020, implementat în baza Regulamentului (UE) nr. 1144/2014 privind acţiunile de informare şi promovare referitoare la produsele agricole puse în aplicare pe piaţa internă şi în ţările terțe.   Programul de lucru stabilește prioritățile și bugetul disponibil pentru...

Consumatorii din UE iau în calcul impactul cumpărăturilor asupra mediului
Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 decembrie 2019

Comisia Europeană a publicat ediția 2019 a Tabloului de bord al condițiilor pentru consumatori. Tabloul constată că, în general, discrepanțele dintre diferitele regiuni ale UE în ceea ce privește condițiile pentru consumatori se micșorează, consumatorii sunt mai conștienți de amprenta lor de mediu, iar normele în materie de...