Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Interzicerea cefalosporinului in fermele americane

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Departamentul Federal Agricol a interzis administrarea cefalosporinului in randul animalelor crescute pentru carne: vaci, porci, curcani, pui, oi.

Conform publicatiei Beef Magazine, decizia guvernamentala de inlaturare din tratamentele veterinare a acestui medicament, folosit indeosebi in terapia antiinfectioasa umana, l-a constituit rezultatul Departamentului de Știinte Veterinare din cadrul Kansas State University.

Cercetatorii subliniaza ca, administrat pana in prezent animalelor pentru tratarea infectiilor usoare, cefalosporinul este responsabil de efecte neurologice negative si de riscul slabirii rezistentei la atacul anumitor agenti patogeni, in aceste grupe de animale.

Administrarea cefalosporinelor in acest cadru zootehnic va fi facuta numai cu aprobare speciala, in situatii patologice speciale (infectii ale tractului urinar).

Rondocarton își va expune soluțiile de ambalare la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 18 martie 2019

Rondocarton, parte a companiei austriece Rondo Ganahl Aktiengesellschaft, își va expune soluțiile de ambalare în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk, eveniment care va avea loc la Hotel Alpin din Poiana Brașov, în zilele de 30 și 31 mai.   Rondo Ganahl Aktiengesellschaft este o companie de familie...

Efectele tehnologiei HHP asupra componentelor laptelui
Autor: Cristina Gavrilut  /   luni, 18 martie 2019

Tratamentele termice tradiționale aplicate la prelucrarea laptelui au o calitate nutrițională mai scăzută, deoarece mulți nutrienți sunt labili la căldură. Pentru a depăși această problemă, s-au dezvoltat câteva tehnologii de procesare non-termică, inclusiv procesarea la presiune hidrostatică înaltă (HHP), în care, presiuni...