Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Interzicerea cefalosporinului in fermele americane

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Departamentul Federal Agricol a interzis administrarea cefalosporinului in randul animalelor crescute pentru carne: vaci, porci, curcani, pui, oi.

Conform publicatiei Beef Magazine, decizia guvernamentala de inlaturare din tratamentele veterinare a acestui medicament, folosit indeosebi in terapia antiinfectioasa umana, l-a constituit rezultatul Departamentului de Știinte Veterinare din cadrul Kansas State University.

Cercetatorii subliniaza ca, administrat pana in prezent animalelor pentru tratarea infectiilor usoare, cefalosporinul este responsabil de efecte neurologice negative si de riscul slabirii rezistentei la atacul anumitor agenti patogeni, in aceste grupe de animale.

Administrarea cefalosporinelor in acest cadru zootehnic va fi facuta numai cu aprobare speciala, in situatii patologice speciale (infectii ale tractului urinar).

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....