Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Interzicerea cefalosporinului in fermele americane

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Departamentul Federal Agricol a interzis administrarea cefalosporinului in randul animalelor crescute pentru carne: vaci, porci, curcani, pui, oi.

Conform publicatiei Beef Magazine, decizia guvernamentala de inlaturare din tratamentele veterinare a acestui medicament, folosit indeosebi in terapia antiinfectioasa umana, l-a constituit rezultatul Departamentului de Știinte Veterinare din cadrul Kansas State University.

Cercetatorii subliniaza ca, administrat pana in prezent animalelor pentru tratarea infectiilor usoare, cefalosporinul este responsabil de efecte neurologice negative si de riscul slabirii rezistentei la atacul anumitor agenti patogeni, in aceste grupe de animale.

Administrarea cefalosporinelor in acest cadru zootehnic va fi facuta numai cu aprobare speciala, in situatii patologice speciale (infectii ale tractului urinar).

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...