Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Întrevedere de lucru între Daniel Constantin şi Dacian Cioloş

Autor: Meat MIlkmiercuri, 12 februarie, 2014

Marți, 11 februarie 2014, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a avut o întrevedere de lucru cu Dacian Cioloș, comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei pe care delegația condusă de Comisarul European o efectuează în România, la București, în perioada 10-12 februarie 2014.

În cadrul întrevederii, la care au participat și secretarii de stat George Octavian Turtoi și Daniel Botanoiu, a fost abordată problematica Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR), precum și a viitoarelor subvenții în agricultură acordate prin Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA).

Au fost discutate stadiul actual al viitorului PNDR, calendarul propus pentru definitivarea și aprobarea acestui document programatic foarte important, dar și pregătirea sub-programului tematic pentru pomicultură.
Totodată, discuțiile s-au axat pe pregătirile pentru implementarea plăților directe și opțiunile pe care România le are în cadrul noii Politici Agricole Comune.

De asemenea, a fost reconfirmată acordarea plăților naționale tranzitorii pentru a crește valoarea sumelor acordate la hectar în viitoarea perioadă de programare.

Cele două părți și-au reafirmat încrederea că următoarea perioadă de programare va fi fructificată la maxim de către România, fiind o șansă importantă pentru dezvoltarea agriculturii și mediului rural din țara noastră.
(madr.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...