Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Investiție românească în etichetarea 3D printing

Autor: Meat MIlkmarți, 18 februarie, 2014

(Comunicat) Tehnologia de printare 3D foloseste modele digitale pentru a crea obiecte solide prin depunerea de straturi subtiri de material, adaugate succesiv. Calitatea si costurile accesibile ale scanarii si printarii 3D deschid acestei tehnologii domeniile de aplicabilitate practic nelimitate. Incepand cu NASA, pana la persoana obisnuita care vrea sa inlocuiasca un nasture pierdut de la sacou, oricine poate beneficia de tehnologia 3D.

Printarea 3D are incredibila capacitate de a realiza mecanisme perfect functionale, dintr-o singura operatiune: mecanisme cum sunt rulmentii, lanturi, chiar si cutii de viteze intregi sau motoare pot fi imprimate intr-un singur procedeu tehnologic.

In domeniul medical tiparirea 3D oferă o modalitate ieftină de a reproduce mulaje speciale, înlocuiri de șold și alte proteze. In prezent exista deja bazele tehnologice pentru bioprinting de parti umane pentru scopuri medicale, domeniul folosind tehnologia 3D pentru a imprima strat cu strat celule vii, cu o precizie ghidata de computer.

O alta veste buna vine pentru gurmanzii mai putin priceputi in bucatarie, pe care ii instiintam ca o imprimanta speciala a “gatit” pentru NASA delicioase felii de pizza, prin procedeul de printare 3D. Odata ce tehnologia va permite printarea mai multor materiale in detaliu, imprimanta 3D va deveni echivalentul cat se poate de real al celebrilor replicatori din Star Treck, permitandu-ne sa cream de acasa orice: de la un scaun pentru bucatarie, la vaccinul care trebuie administrat copiilor.

In ultimii ani tehnologia de printare 3D s-a mutat din laborator pe piata de echipamente, iar investitorii romani au fost prezenti la start. Compania Webgreen, parte a grupului 4points, a investit in cursul anului trecut peste100.000 de euro in tehnologie 3D de ultima generatie, oferind pietei romanesti servicii specializate de modelare, scanare si printare 3D.

Printre echipamentele achizitionate puteti regasi scannerul 3D de ultima generatie Artec Eva si imprimanta industriala 3D Inspire D290, dintre cele mai performante in acest moment in Europa, utilizate în domenii foarte variate, de la design si arhitectura pana la tehnica medicala. Acuratețea mare de printare a imprimantei 3D Inspire D290 permite realizarea de obiecte care păstrează la detaliu de microni caracteristicile modelului 3D creat in orice software CAD. Imprimanta realizeaza modele 3D din materiale plastice sau compozite cu detalii de înaltă definiție și rezoluție, toate la o viteză considerabilă de printare 3D, oferind o gama variata de culori si texturi. Volumul maxim si viteza de printare sunt printre cele mai generoase la acest moment, iar construcția compactă și robustă a printerului și compoziția materilalului utilizat oferă obiectului o rigiditate mecanică excelentă.

Investitia realizata de Webgreen permite proiectantilor si intreprinzatorilor ca plecand de la un model digital, prin tiparire 3D ideile sa poata fi testate imediat, uitand de costurile ridicate si dificultatile metodelor traditionale.

Tehnologia vizeaza in special crearea de prototipuri, mock-up-uri, modele, dar isi gaseste multiple aplicatii in industria bijuteriilor, incaltaminte, design industrial, arhitectura, inginerie si constructii, industria automobilelor, industria mobilei, industria aerospatiala, industria dentara si medicala, educatie, sistemele informatice geografice, inginerie civila, restaurarea si digitizarea operelor de arta, criminalistica, arheologie, precum si in numeroase alte sectoare.

Pentru cei interesati de aceasta tehnica revolutionara, Webgeen a creat  www.printing3d.ro, un site special dedicat tehnologiei de scanare si printare 3D, cu informatii inedite din domeniu, unde puteti gasi si referinte tehnice despre echipamentele 3D achizitionate.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...