Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Investitiile in microabatoare pot fi finantate cu bani europeni nerambusabili prin masura 123

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a deschis pana pe 14 august sesiunea pentru primirea proiectelor care asigura cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere (Masura 123), relateaza Recolta.eu.

Pentru finantarea acestor proiecte sunt disponibile fonduri totale de 144.577.199 de euro.

Investitiile eligibile pentru care solicitantii pot beneficia de sprijin financiar nerambursabil prin Masura 123 sunt centrele de sortare si ambalare oua, depozitele frigorifice, abatoarele, halele de procesare a legumelor si fructelor, sectiile de prelucrare a carnii sau unitatile de productie a sucurilor naturale. Tot in categoria investitiilor ce pot fi implementate se incadreaza si centrele de vinificatie, fabricile de ulei, de produse lactate sau de procesare a mierii.

Una dintre investitiile finantate incepand cu aceasta sesiune in cadrul Masurii 123 este si cea de infiintare si modernizare a microabatoarelor. Impactul pozitiv al unui astfel de investitii este resimtit si de micii crescatori de animale. Dat fiind faptul ca sacrificarea animalelor trebuie sa se realizeze in abatoare autorizate, situate uneori la zeci de kilometri distanta, existenta unor astfel de unitati in spatiul rural, cat mai aproape de proprietarii de animale, constituie o investitie eficienta si benefica pentru intreg spatiul rural.

Solicitantii vor beneficia de 200.000 de euro nerambursabili pentru infiintarea si modernizarea microabatoarelor, ceea ce reprezinta 50% din valoarea eligibila a unei asemenea investitii.

De asemenea, microabatoarele beneficiaza de acordarea a 9 puncte de selectie in plus, pentru a facilita obtinerea finantarii fata de investitiile mari din domeniu.

Mai multe informatii pe www.apdrp.ro.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...