Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Investitiile in microabatoare pot fi finantate cu bani europeni nerambusabili prin masura 123

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a deschis pana pe 14 august sesiunea pentru primirea proiectelor care asigura cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere (Masura 123), relateaza Recolta.eu.

Pentru finantarea acestor proiecte sunt disponibile fonduri totale de 144.577.199 de euro.

Investitiile eligibile pentru care solicitantii pot beneficia de sprijin financiar nerambursabil prin Masura 123 sunt centrele de sortare si ambalare oua, depozitele frigorifice, abatoarele, halele de procesare a legumelor si fructelor, sectiile de prelucrare a carnii sau unitatile de productie a sucurilor naturale. Tot in categoria investitiilor ce pot fi implementate se incadreaza si centrele de vinificatie, fabricile de ulei, de produse lactate sau de procesare a mierii.

Una dintre investitiile finantate incepand cu aceasta sesiune in cadrul Masurii 123 este si cea de infiintare si modernizare a microabatoarelor. Impactul pozitiv al unui astfel de investitii este resimtit si de micii crescatori de animale. Dat fiind faptul ca sacrificarea animalelor trebuie sa se realizeze in abatoare autorizate, situate uneori la zeci de kilometri distanta, existenta unor astfel de unitati in spatiul rural, cat mai aproape de proprietarii de animale, constituie o investitie eficienta si benefica pentru intreg spatiul rural.

Solicitantii vor beneficia de 200.000 de euro nerambursabili pentru infiintarea si modernizarea microabatoarelor, ceea ce reprezinta 50% din valoarea eligibila a unei asemenea investitii.

De asemenea, microabatoarele beneficiaza de acordarea a 9 puncte de selectie in plus, pentru a facilita obtinerea finantarii fata de investitiile mari din domeniu.

Mai multe informatii pe www.apdrp.ro.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...