Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Investitorii polonezi și ruși construiesc o fermă de porci de mare capacitate în Rusia

Autor: Meat MIlkvineri, 14 martie, 2014

Un voint venture stabilit de către investitorii polonezi și ruși plănuiește să deschidă o nouă fermă de porci în Krasnodar Krai, în sudul Rusiei, informează Global Meat News.

Ferma de porci, momentan în construcție, este creată pentru a avea o capacitate de 240.000 de capete. Fiecare grup de investitori are 50% acțiuni în acest joint venture.

Proiectul din Krasnodar Krai este o oportunitate unică pentru investitorii polonezi de a achiziționa acțiuni în industria de carne din Rusia. Investiția va putea deasemenea să ofere investitorilor polonezi oportunitatea să se extindă pe piața din Rusia, a declarat diplomat din Rusia.

În același timp, observatorii locali spun că exportul polonez de carne de porc rămâne slab în comparație cu potențialul pieței rusești. În 2013, procesatorii de carne din Polonia au exportat câteva 438.000 de tone de carne, cu 19% mai mult decât cu un an în urmă.

Uniunea Europeană rămâne în continuare cel mai mare importator pentru carnea de porc din Polonia, cu 218.000 tone, însemnând 40% din total. China este pe locul 2 cu 52.000 de tone și dintre statele membre, Italia este cel mai mare imporatator de carne de poc poloneză cu 43.000 de tone. Vecinii Poloniei, Rusia și Belarus, cu 42.000 tone, respectiv 36.000 de tone, clasându-se pe locul 3 și 4. Aceasta înseamnă că importurile de carne de porc poloneză dinspre Rusia reprezintă doar 8% din total.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...