Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ioan Ladoși: ”Mulți producători de carne au intrat în faliment”

Autor: Meat MIlkjoi, 19 decembrie, 2013

Mai multe ferme de porci au intrat în faliment, în ultima jumătate a anului în curs, ca urmare a costurilor crescute cu cerealele din prima parte a lui 2013, după cum ne-a spus Ioan Ladoşi, preşedintele Patronatului Român al Cărnii de Porc (PRCP), care a precizat pentru Bursa:

„Ieşirile din decor la care am asistat în ultimele şase luni au avut drept cauză faptul că fermierii nu au mai rezistat din punct de vedere financiar, au fost doborâţi de costurile cerealelor din prima parte a anului. Au fost crescători care nu au putut supravieţui”.
Potrivit domniei sale, până la noua recoltă, toţi fermierii din sector au fost pe pierdere, în prezent aceştia încercând să acopere găurile din primele şase luni ale lui 2013.

„Sperăm la o mai mică volatilitate, mai ales pe partea de inputuri”, ne-a mai spus Ioan Ladoşi, subliniind că, pentru anul viitor, se avansează un calm relativ pe piaţa europeană, crescătorii autohtoni de porci depinzând foarte mult de evoluţiile europene.
„Preţul este făcut de piaţă. După ce au fost reluate exporturile Germaniei către Rusia, a avut loc o scădere a presiunii pe piaţa europeană”, ne-a precizat preşedintele PRCP. (Mai multe, pe www.bursa.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...