Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ioan Ladoși: Nu toate fermele pot face export de porci vii

Autor: Maria Demetriadjoi, 29 septembrie, 2016

(Agerpres) Ioan Ladoși, președintele APCPR, susţine că decizia obţinută recent din partea Comisiei Europene de a exporta porci vii în spaţiul comunitar este o „bătălie câştigată”, însă este departe „de a fi câştigat războiul”, deoarece la ora actuală doar 40% din fermele comerciale din România vor putea respecta condiţiile impuse.

În acest context, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi, a afirmat că decizia Comisiei Europene nu este încă într-o formă definitivă, iar acest lucru le permite să lucreze cu tehnicienii din ANSVSA pentru a vedea în ce fel lucrurile pot fi clarificate în acest document.
 

„Din perspectiva noastră această realizare este câştigarea unei bătălii, dar suntem departe de a fi câştigat războiul. Există această posibilitate care se deschide pentru fermierii români, dar conform condiţiilor din acest document doar 40% din ferme vor fi în măsură să respecte cerinţele respective din totalul fermierilor din Romania. Mai avem mult de lucru, mai ales pe măsuri tehnice care trebuie lămurite”, a precizat domnul Ioan Ladoşi.

Claudiu Frânc: Pe Legea 321, încă mai avem o șansă
Autor: meatmilk  /   vineri, 9 decembrie 2016

Cum știrea zilei de 9 decembrie vine dinspre Comisia Europeană care nu este mulțumită cu argumentele României de susținere a actualei forme a Legii 150, care modifică Legea 321, domnul Claudiu Frânc, președinte al FCBR, ne-a declarat:   ”Este drept că, la nivel european, sunt nemulțumiri vis-avis de Legea 150, care...

Phil Hogan: Interesele producătorilor de lapte vor fi mai bine apărate
Autor: meatmilk  /   luni, 5 decembrie 2016

(Agerpres) Potrivit lui Phil Hohan, Comisia Europeană (EU) a publicat cel de-al doilea raport privind funcționarea așa-numitului ”Pachet privind laptele” – măsurile lansate în 2012 pentru a consolida poziția producătorilor europeni de lactate în cadrul lanțului de aprovizionare, se arată într-un comunicat al forului...