Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ioan Ladoși: Nu toate fermele pot face export de porci vii

Autor: Maria Demetriadjoi, 29 septembrie, 2016

(Agerpres) Ioan Ladoși, președintele APCPR, susţine că decizia obţinută recent din partea Comisiei Europene de a exporta porci vii în spaţiul comunitar este o „bătălie câştigată”, însă este departe „de a fi câştigat războiul”, deoarece la ora actuală doar 40% din fermele comerciale din România vor putea respecta condiţiile impuse.

În acest context, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Ioan Ladoşi, a afirmat că decizia Comisiei Europene nu este încă într-o formă definitivă, iar acest lucru le permite să lucreze cu tehnicienii din ANSVSA pentru a vedea în ce fel lucrurile pot fi clarificate în acest document.
 

„Din perspectiva noastră această realizare este câştigarea unei bătălii, dar suntem departe de a fi câştigat războiul. Există această posibilitate care se deschide pentru fermierii români, dar conform condiţiilor din acest document doar 40% din ferme vor fi în măsură să respecte cerinţele respective din totalul fermierilor din Romania. Mai avem mult de lucru, mai ales pe măsuri tehnice care trebuie lămurite”, a precizat domnul Ioan Ladoşi.

Să ”zootehnizăm” agricultura. Nu e prea târziu?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 29 septembrie 2017

Domnul ministru Petre Daea propune ”zootehnizarea” agriculturii românești. Mai precis, propune, sub acest concept cu o denumire ușor forțată, o strategie națională pe termen lung și foarte lung, care, pus în practică, ar conduce la valorificarea superioară producției agricole.   Nu e rău. Nu e rău deloc. Numai și...

AFIR și MADR continuă campania de informare pe teme de finanțare
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 iunie 2017

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian - Ionuț CHESNOIU, a participat în zilele de 21 și 22 iunie 2017 la o serie de întâlniri de informare în județele Tulcea și Constanța.   Evenimentele au fost organizate de către Autoritatea de Management pentru Programul Național de...