Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ioan Popa își pregătește fiica să preia Transavia

Autor: Meat MIlkmarți, 15 aprilie, 2014

Are aceeasi varsta cu Transavia, imperiul pe care Ioan Popa, alaturi de cei cinci frati si surori, l-a ridicat in ultimii 23 de ani in industria carnii de pui. Teodora Popa, singurul copil al omului de afaceri din Alba, ar putea prelua peste 2-3 ani fraiele unei afaceri evaluate la 200 mil. euro. Sub atenta observatie a tatalui, completeaza din fundal Ioan Popa. Pentru ca viitorul apartine afacerilor de familie.

Ioan Popa a ales sa construiasca de la zero o afacere intr-un domeniu strans legat de experienta sa. Absolvent al Facultatii de Zootehnie si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, s-a angajat intai la Inreprinderea Avicola de Stat din Sfantu Gheorghe ca inginer zootehnist, ajungand intr-un an sef de ferma. A ales apoi sa mearga pe cont propriu, si in 1991 amenaja propria ferma de pui intr-un vechi CAP. Cu cei cinci angajati de atunci producea cat realizeaza acum Transavia in numai patru ore.

De atunci a investit constant, ajungand in prezent sa detina o afacere evaluata la 200 de milioane de euro, a carei cifra de afaceri si profit s-au aflat chiar si pe perioada de criza pe crestere. Secretul sta in oamenii care i-au fost alaturi de-a lungul timpului, mai exact cei cinci frati si surori, implicate si ei in afacere.

“Business-urile de familie sunt cele mai valoroase, de-a lungul istoriei ele au fost foarte rar obiectul unor tranzactii. Sunt cele mai sanatoase business-uri. In 2007 am primit o oferta colosala din partea unei companii straine pentru a vinde si am refuzat-o. De vanzare sunt doar business-urile bolnave. Lucrul alaturi de familie nu are dezavantaje, atata timp cat stii sa impui regulile”, spune Ioan Popa.

Incepand cu acest an, omul de afaceri o are alaturi in companie si pe fiica sa, singurul copil al familiei Popa. Teodora se pregateste la numai 23 de ani pentru o cariera de lunga durata in cadrul imperiului Transavia. Optimist si increzator, Ioan Popa declara fara ezitare ca fiica sa va fi apta pentru a conduce compania in 2-3 ani.

“Desigur, eu voi fi aici pentru a o ajuta. Teodora are un birou langa al meu, insa nu il va ocupa pana nu va parcurge toate etapele si toate procesele din cadrul firmei. De la ferma pana la administrativ”, adaugat Popa.

Teodora Popa a absolvit Facultatea de Studii Economice din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj-Napoca. “La 2 ani ma jucam cu un telefon de jucarie si il imitam pe tatal meu. Eram foarte atenta cand vorbea la telefon diverse chestiuni de serviciu si eu transpuneam discutiile in joaca, ceream furaje pentru gaini, vorbeam la abator sa mai taie pasari. Sunt alaturi de tatal meu de la 16 ani, insa am inceput sa ma implic mai serios din ianuarie anul acesta. Intregul proces de invatare dureaza aproape un an. Acum sunt la partea de reproductie”, spune aceasta. (Mai multe, pe: http://www.wall-street.ro/articol/Companii/164545/teodora-popa-se-pregateste-la-23-ani-sa-conduca-imperiul-transavia-un-business-evaluat-la-200-mil-euro.html#ixzz2yqX2wezo; Foto: Wall Street)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...