Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ioan Popa (Transavia), despre scandalurile din sectorul de carne

Autor: Ilie Stoianjoi, 11 aprilie, 2013

Nu este normai ceea ce se întâmplă (…) Mă întreb dacă nu cumva cineva vrea ca noi să importăm din ce în ce mai mult, dacă nu există un interes pentru asta”, este de părere Ioan Popa, proprietarul Transavia, unul dintre cei mai importanţi producători de carne de pui din România. Acesta a explicat pentru cotidianul.ro cum sunt privite scandalurile alimentare din România de către cei direct implicaţi în acest domeniu de afaceri, atrăgând atenţia că există riscul ca industria naţională să fie afectată pe termen lung.

Ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă reprezintă un atac foarte violent la adresa industriei alimentare româneşti. Dacă ai întreba pe cineva în acest moment ce ar vrea să mănânce dimineaţa, când se trezeşte, sincer omul ar sta mult pe gânduri. Spun asta pentru că, în ultima perioadă, nu a existat o zi fără o alarmă alimentară. Aflăm zilnic din media că nu avem voie să mâncăm pui, pentru că este infestat cu salmonela, carnea de vită este de fapt de cal, laptele este contaminat cu aflatoxină, fructele şi legumele sunt toxice ş.a.m.d.

Nu este normal ceea ce se întâmplă. Nu este normal să generalizezi, să distrugi industria naţională pentru că vei avea consecinţe foarte grave pe termen lung. Mă întreb dacă nu cumva cineva vrea ca noi să importăm din ce în ce mai mult, dacă nu există un interes pentru asta…”, a declarat Ioan Popa, pentru sursa citată.

El a mai adăugat că reactia autorităţilor competente este total lipsită de profesionalism şi nu există interesul pentru apărarea producţiei interne şi protejarea populaţiei.

Am senzaţia că cineva iese să declare numai atunci când este trimis să spună ceva. Or, nu poţi face asta. Trebuie să reacţionezi cu profesionalism. Autorităţile trebuie să acţioneze cu rapiditate, să vină imediat cu răspunsurile clarificatoare. Ele au obligaţia să apere încrederea populaţiei şi producţia internă”, a mai afirmat Popa.

Ioan Popa este fondatorul şi directorul general al Transavia, unul dintre cei mai importanţi producători de carne de pui din România, care activează pe piaţa avicolă autohtonă de circa 22 de ani. (Mai multe, pe www.cotidianul.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...