Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ioan Popa, Transavia: Străinii își repatriază profitul, noi rămânem cu iobăgia

Autor: Maria Demetriadjoi, 23 iunie, 2016

Grupul Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, produce şi pre­lucrează carnea în sistem in­tegrat, având ferme de creş­tere a păsărilor, abatoare, o fabrică de nu­treţuri şi o fabrică de procesare a cărnii.

 

Ioan Popa, antreprenorul care a pus bazele producătorului Transavia din Alba în urmă cu 25 de ani, spune că statul nu ajută în niciun fel companiile româneşti care investesc în fabricile pe care le au şi nu trimit profiturile la companiile-mamă, aşa cum se întâmplă în cazul unor multinaţionale.

 

„Multinaţionalele îşi duc profiturile în ţările lor şi noi rămânem cu iobăgia. Şi statul ro­mân acordă ajutor de stat companiilor care îl păcălesc. Eu nu ştiu vreo companie antreprenorială din Alba care să fi luat ajutor de stat. Şi eu am făcut investiţii de 25 mil. euro din banii mei anul trecut, nu am luat niciun leu credit, nu mi-a dat statul niciun ban, nu am luat fonduri europene pentru că socie­ta­tea e prea mare.

 

Aşa ajută statul companiile care îşi plătesc taxe“, a declarat citat de Ziarul financiar domnul Ioan Popa, pro­prie­tarul grupului de firme Transavia, din care fac parte compania cu acelaşi nume şi Avicola Braşov.

CSB câştigă medalia de argint la International FoodTec Award
Autor: meatmilk  /   luni, 7 mai 2018

(Comunicat) CSB a fost distinsă cu argint la International FoodTec Award pentru o soluţie inovatoare la producătorul olandez de carne ProMessa. S-a reuşit automatizarea sistemului intralogistic şi a lanţului de aprovizionare, crescând vizibil prospeţimea, eficienţa şi randamentul.   Prin acest premiu, comitetul internaţional...

Grupul GrECo JLT a devenit Partener al Conferinței Internaționale Meat Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 3 mai 2018

Compania GrECo JLT, un nume de referință al pieței de consultanță a riscului și al asigurărilor, a devenit Partener al conferinței Meat Milk 2018. GrECo JLT va fi reprezentată de domnul Eduard Simionescu, General Manager, acela care, în ședința generală din ziua de 10 mai va susține prezentarea cu titlul ”Gestionarea riscurilor...