Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ioan Popa, Transavia: Străinii își repatriază profitul, noi rămânem cu iobăgia

Autor: Maria Demetriadjoi, 23 iunie, 2016

Grupul Transavia, cel mai mare producător de carne de pasăre din România, produce şi pre­lucrează carnea în sistem in­tegrat, având ferme de creş­tere a păsărilor, abatoare, o fabrică de nu­treţuri şi o fabrică de procesare a cărnii.

 

Ioan Popa, antreprenorul care a pus bazele producătorului Transavia din Alba în urmă cu 25 de ani, spune că statul nu ajută în niciun fel companiile româneşti care investesc în fabricile pe care le au şi nu trimit profiturile la companiile-mamă, aşa cum se întâmplă în cazul unor multinaţionale.

 

„Multinaţionalele îşi duc profiturile în ţările lor şi noi rămânem cu iobăgia. Şi statul ro­mân acordă ajutor de stat companiilor care îl păcălesc. Eu nu ştiu vreo companie antreprenorială din Alba care să fi luat ajutor de stat. Şi eu am făcut investiţii de 25 mil. euro din banii mei anul trecut, nu am luat niciun leu credit, nu mi-a dat statul niciun ban, nu am luat fonduri europene pentru că socie­ta­tea e prea mare.

 

Aşa ajută statul companiile care îşi plătesc taxe“, a declarat citat de Ziarul financiar domnul Ioan Popa, pro­prie­tarul grupului de firme Transavia, din care fac parte compania cu acelaşi nume şi Avicola Braşov.

Lactatele Baciul-Competitivitate prin preț și calitate!
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

SC MERIDIAN AGROIND SRL, deținătoarea de drept a brand-ului Baciul, a început producția de lactate în decembrie 1999. Firma are sediul în municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău și are ca obiect de activitate fabricarea produselor lactate proaspete și a brânzeturilor. Am dorit întotdeauna să ne diferențiem de concurență prin...

Grupul de firme Safir participă la Târgul Internațional SIAL
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

(Comunicat) Grupul de firme Safir, o afacere de familie cu capital 100% românesc, cu peste 27 ani de experiență în industria cărnii, participa la cea de-a 28-a ediție a târgului SIAL, cel mai mare eveniment internațional dedicat industriei alimentareîn cadrul standului României.   Evenimentul va avea loc la Paris, în perioada...