Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ion niculae vrea sa inchida combinatele de ingrasaminte chimice

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, va inchide toate combinatele chimice pe care le detine, iar cei mai multi dintre cei 6.700 de angajati vor fi trimisi in somaj, ca reactie la refuzul Guvernului de a acorda un ajutor de 400 de lei la hectar pentru ingrasaminte chimice.

Acesta a spus ca, in lipsa sprijinului statului, el pierde zilnic 1,5 milioane de dolari, pe care-i cheltuie pe factura de gaz metan, in conditiile in care produce pe stoc, deoarece piata este blocata. In acelasi timp insa, patronul combinatelor de ingrasaminte chimice crede ca statul va pierde de zece ori mai mult daca nu ia o decizie pentru a opri inchiderea capacitatilor de productie. In portofoliul lui Niculae sunt sase combinate: Amonil Slobozia, Donau Chem Turnu-Magurele, Amurco Bacau, Nitroporos Fagaras, Viromet Victoria si Gaproco Piatra Neamt. Pe piata ingrasamintelor chimice mai rezista combinatele Azomures Tg.-Mures, detinut de Transworld Fertilizers Holding, companie inregistrata in Luxemburg, dar cu actionariat turcesc, si Doljchim Craiova, aflat in proprietatea austriecilor de la OMV, prin Petrom.

Pecorino Toscano, gustul desăvârșit al Italiei
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 22 ianuarie 2018

Brânza Pecorino este cunoscută încă din antichitate. Atât etruscii, cât și vechii romani au fost adevărații meseriași ai preparării acestui deliciu din lapte, introducând în faza de producție coagularea cu legume dar și cheagul. La rândul ei, brânza Pecorino Toscano este denumită pur și simplu ”cacio”, fiind descrisă pentru...

Antioxidanți naturali pentru carne și produse din carne (I)
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 22 ianuarie 2018

După cum se știe, antioxidanții se adaugă la carnea proaspătă și prelucrată, precum și la produsele din carne, pentru a preveni oxidarea lipidelor, a întârzia dezvoltarea unor mirosuri și pentru a îmbunătăți stabilitatea culorii. În industria alimentară, ei pot fi împărțiți în antioxidanți naturali și sintetici. Cum,...