Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Iordania a interzis importul de bovine și ovine din România

Autor: Meat MIlkluni, 1 septembrie, 2014

(Agerpres) Ministerul Agriculturii din Iordania a interzis importurile de ovine si bovine din România după ce Organizatia Mondială a Sănătătii Animalelor (OIE) a raportat că au fost depistate recent cazuri de maladie a limbii albastre în România, informează duminică agenția Petra, citată de Agerpres.

Un oficial din minister, Munther Rifai, a declarat pentru Petra că OIE a anuntat pe site-ul său de Internet depistarea în România a bolii limbii albastre, provocată de un virus, care se transmite în rândul animalelor prin intermediul insectelor, dar care nu este contagioasă pentru om.

Potrivit sursei, România este al doilea mare exportator de carne către Iordania, după Australia. Regatul importă anual din România între 300.000 și 400.000 de ovine și bovine. Alte importante tări exportatoare către Iordania sunt Republica Moldova, Georgia, Azerbaidjan si Sudan.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...