Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ipa – the global food factory- fabrica globala de alimente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat de presa sunt prezentate rezultatele celei de a 2-a anchete la minut IPA 2012-Valorificarea cunostintelor, Cercetare & Dezvoltare si Inovare.

IAA MIZEAZA PE CERCETARE & DEZVOLTARE ªI INOVARE

IPA, Salonul International pentru Procesarea si Conditionarea Produselor Alimentare, publica rezultatele celei de a doua anchete la minut pe 2012, privind valorificarea cunostintelor, cercetare & dezvoltare si inovare. IPA isi reinnoieste anchetele la minut la fiecare 2 ani, pentru a evalua cel mai bine tendintele sectorului. Realizata in luna mai 2012, aceasta ancheta a permis obtinerea marturiilor a 201 de profesionisti nationali si internationali provenind din toate sectoarele reprezentative ale IAA.

Din datele adunate reiese ca profesionistii din industriile agroalimentare consacra o parte importanta din cifra lor de afaceri pentru cercetare & dezvoltare si inovare. Lasand la o parte preocuparile economice ale acestora, IAA se pot consacra dezvoltarii si optimizarii competitivitatii acestora. Nu doar investitiile in cercetare & dezvoltare si inovare sunt in mare crestere in raport cu anul 2010, IAA ar trebui de asemenea sa progreseze mai mult in cursul urmatorilor doi ani.

● In materie de inovare, procedeele sunt populare

Cu privire la ultimii doi ani, 69% dintre respondenti afirma ca au lansat unul (sau mai multe) produse, servicii sau procedee noi.
Ancheta arata ca numarul inovatiilor progresive – modificarea, transpunerea sau ameliorarea produselor/a procedeelor deja existente (59%) – inca il depaseste pe cel al inovatiilor tehnologice de inlocuire (36%).

In scadere, inovatiile produse raman totusi cele mai citate (75% fata de 84% in 2010). Aceste inovatii intereseaza, inainte de toate, ingredientele (57%) si aromele/aditivii (26%).
In crestere, inovatiile de proces se stabilesc la nivelul din 2008 (33% fata de 27% in 2010).
Aceste inovatii se refera in principal la tehnologie (66%), conditionare/ambalare (41%) si la automatizare (34% fata de 55% in 2010).
Inovatiile privind ambalajele privesc 44% din proiecte. Cat priveste inovatiile referitoare la servicii, acestea inregistreaza o scadere semnificativa (11% in 2012 fata de 27% in 2010).

Expozitia internationala IPA are loc 21 – 25 octombrie 2012, Parcul Expozitiilor din Paris Nord Villepinte – Hol 5B

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...