Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ipa – the global food factory- fabrica globala de alimente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat de presa sunt prezentate rezultatele celei de a 2-a anchete la minut IPA 2012-Valorificarea cunostintelor, Cercetare & Dezvoltare si Inovare.

IAA MIZEAZA PE CERCETARE & DEZVOLTARE ªI INOVARE

IPA, Salonul International pentru Procesarea si Conditionarea Produselor Alimentare, publica rezultatele celei de a doua anchete la minut pe 2012, privind valorificarea cunostintelor, cercetare & dezvoltare si inovare. IPA isi reinnoieste anchetele la minut la fiecare 2 ani, pentru a evalua cel mai bine tendintele sectorului. Realizata in luna mai 2012, aceasta ancheta a permis obtinerea marturiilor a 201 de profesionisti nationali si internationali provenind din toate sectoarele reprezentative ale IAA.

Din datele adunate reiese ca profesionistii din industriile agroalimentare consacra o parte importanta din cifra lor de afaceri pentru cercetare & dezvoltare si inovare. Lasand la o parte preocuparile economice ale acestora, IAA se pot consacra dezvoltarii si optimizarii competitivitatii acestora. Nu doar investitiile in cercetare & dezvoltare si inovare sunt in mare crestere in raport cu anul 2010, IAA ar trebui de asemenea sa progreseze mai mult in cursul urmatorilor doi ani.

● In materie de inovare, procedeele sunt populare

Cu privire la ultimii doi ani, 69% dintre respondenti afirma ca au lansat unul (sau mai multe) produse, servicii sau procedee noi.
Ancheta arata ca numarul inovatiilor progresive – modificarea, transpunerea sau ameliorarea produselor/a procedeelor deja existente (59%) – inca il depaseste pe cel al inovatiilor tehnologice de inlocuire (36%).

In scadere, inovatiile produse raman totusi cele mai citate (75% fata de 84% in 2010). Aceste inovatii intereseaza, inainte de toate, ingredientele (57%) si aromele/aditivii (26%).
In crestere, inovatiile de proces se stabilesc la nivelul din 2008 (33% fata de 27% in 2010).
Aceste inovatii se refera in principal la tehnologie (66%), conditionare/ambalare (41%) si la automatizare (34% fata de 55% in 2010).
Inovatiile privind ambalajele privesc 44% din proiecte. Cat priveste inovatiile referitoare la servicii, acestea inregistreaza o scadere semnificativa (11% in 2012 fata de 27% in 2010).

Expozitia internationala IPA are loc 21 – 25 octombrie 2012, Parcul Expozitiilor din Paris Nord Villepinte – Hol 5B

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...