Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ipa- salonul international de procesare si conditionare alimentara

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

IPA, salonul international de procesare si conditionare alimentara, care va avea loc intre 21 si 25 octombrie 2012, in parcul expozitional din Paris Nord Villepinte – Pavilion 5B, se angajeaza in eco-responsabilitate pentru industriile agro-alimentare.

IPA valorifica productia responsabila si eco-proiectarea si plaseaza noua sa editie sub semnul cercetarii si inovatiei, divizandu-si actiunile in acest sens: prezentarea ultimelor tehnologii durabile, punerea in aplicare a unui program specific pe Forumul Inovatie Cercetare, organizarea unui concurs IPA al Inovatiei…

• Salonul la care uzina de maine se descopera

Eco-proiectarea este calea viitorului pe care se angajeaza industriasii care doresc sa raspunda evolutiilor din activitatea lor, atat celor de reglementare, cat si celor economice, ecologice sau sociale. Ca un ecou al reflexiilor lor, IPA va prezenta pentru prima oara in centrul salonului o eco-uzina agroalimentara pilot care va servi ca exemplu de investitie in domeniul energiilor regenerabile si al randamentului energetic. Ansamblul tehnologiilor verzi adaptate la universul IAA va fi prezentat vizitatorilor IPA si SIAL.

Eco-uzina agroalimentara creata de Agropole pentru societatea Sojami i-a inspirat pe organizatorii salonului IPA. Aceasta uzina a fost realizata in cadrul programului de dezvoltare durabila a tehnopolisului; tinand seama de constrangerile economice si tehnice specifice societatii Sojami, aceasta fabrica produse pe baza de soia bio-lacto-fermentata, in conformitate cu principiile dezvoltarii durabile.

Protectia mediului este un obiectiv primordial, care ii determina pe industriasi sa puna de acord reducerea costurilor cu impactul asupra mediului.
Elaborarea unor tematici privind energia, apa si deseurile va permite sensibilizarea vizitatorilor fata de noile abordari care se vor impune in urmatorii 10 ani.

Vor fi abordate cateva tematici fundamentale pentru IAA:

– Controlul randamentului energetic: optimizarea iluminatului natural, iluminatul cu
LED-uri pe caile de acces exterioare, optimizarea functionarii grupurilor de refrigerare prin Gestionarea Tehnica Centralizata a frigului (GTC)…
– Integrarea sistemelor energetice regenerabile: energie solara, aparate de incalzit apa cu energie solara, cazane mixte gaze / biomasa…
– Optimizarea calitatii de integrare a cladirilor in mediul inconjurator: integrare peisagera cu perete vegetal, structura de beton cu acoperire in lemn pentru imbunatatirea izolatiei, sistem de ventilare naturala in scheletul acoperisului…
Salonul IPA va dezvalui si alte tehnici avansate care vor permite transformarea constrangerilor reglementative in avantaje concurentiale.

• Forumul Inovatie Cercetare, solutiile inovarii

Stimulate de cercetarea competitivitatii si a diferentierii, impulsionate de respectarea obligatorie a noilor reglementari, Industriile Agroalimentare produc din ce in ce mai ecologic. Iar ceea ce a fost resimtit initial ca o constrangere, in final se vadeste uneori a fi o oportunitate pentru a inova si a genera crestere.

Ciclul de conferinte din cadrul Forumului Inovatie Cercetare va evidentia cele mai recente lucrari din domeniile inovarii procedeelor, performantei industriale, provocarilor mediului, ambalajului, gestionarii materiilor prime si securitatii alimentelor. In cadrul aceluiati program, o suita de conferinte in stransa legatura cu SIAL va acoperi subiectul Inovatiei privind produsul.

• De la IPA la SIAL: procesarea in serviciul produsului finit

Universul procesarii si conditionarii alimentelor este in mod natural legat de cel al SIAL. Dupa o editie precedenta alaturi de The Global Food Marketplace, expozantii si vizitatorii au dorit sa asiste la consolidarea sinergiilor intre IPA, SIAL si IN-FOOD.

In 2012, IPA devine The Global Food Factory si profita de pozitia sa strans legata de SIAL pentru a dezvolta sinergii in jurul tematicilor comune, ca INOVATIA. Intr-adevar, SIAL constituie cel mai important observator, cu peste 985 de produse prezentate in spatiul Tendinte si Inovatii, si IPA pune in evidenta forta inovatiei in Procesare in industria agroalimentara, prin prezentarea a peste 80 de noutati.
Pentru expozantii de la SIAL, posibilitatea de a-si intalni furnizorii in apropierea standului lor reprezinta un castig de timp si o oportunitate de a descoperi o oferta internationala.

IPA 2012 este o invitatie de a privi dincolo de realitatea imediata, de a proiecta IAA catre viitor, catre noile tehnologii mai durabile, a declarat Christophe PAINVIN, directorul salonului.

Noua editie subliniaza acest angajament, adoptand o noua strategie de baza: The Global Food Factory. Prin bogatia de informatii si de teme tratate, de animatii, de produse si inovatii, prezenta editie constituie un raspuns pragmatic si sintetic adresat tuturor profesionistilor nerabdatori sa ridice manusa marilor provocari economice si tehnice care ii asteapta adauga Valérie DISSAUX, responsabil pentru comunicatii in cadrul salonului.

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...