Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Iranul reduce importurile de carne roşie

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 4 septembrie, 2013

Agentia Nationala pentru Alimentatie din Iran a constatat o deteriorare a sigurantei alimentare din tara datorita cresterii drastice a importurilor de carne rosie – de 20 de ori in ultimii opt ani. Daca in anul calendaristic iranian 2005 (care se sfarseste pe 21 martie) tara a importat carne de vita congelata in valoare de doar 4 milioane dolari, aceasta a crescut pana in acest an la 85 milioane dolari. Situatia este similara si in cazul importurilor de carne refrigerata.

Conform raportului publicat de agentie, aceasta situatie a fost cauzata de politica fostului presedinte Mahmoud Ahmadinejad, care prefera sa se implice in tranzactii comerciale cu partenerii sai politici, ceea ce a dus la un flux de alimente de slaba calitate dinspre India si Pakistan catre tara, ceea ce a distrus productia locala. Raportul pomeneste si de importul bovinelor infectate cu o varianta noua de febra aftoasa, ceea ce a afectat si mai mult indistria carnii din Iran.

Noul guvern iranian a schimbat aceasta politica cu scopul de a ajuta dezvoltarea productiei de carne din tara si reducerea dependentei acesteia de importuri. „Iran produce momentan circa 970.000 de tone de carne de vita, iar conform planurilor acest volum va creste cu 705.000 de tone in urmatorii cinci ani”, a declarat presedintele Uniunii Crescatorilor de Animale din Iran. Pana atunci tara incearca sa imbunatateasca calitatea carnii importate prin masuri ca semnarea unui contract cu furnizori neozeelandezi pentru a importa carne din aceasta tara. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...