Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Iresponsabilitatea continuă: carne stricată la Vaslui

Autor: Meat MIlkmarți, 29 aprilie, 2014

(Mediafax) Peste 170 de kilograme de carne refrigerată cu miros de alterat sau cu urme de fecale pe tăieturi au fost confiscate de Protecţia Consumatorilor Vaslui dintr-un lanţ de supermarketuri din judeţ, firma multinaţională fiind amendată cu suma de 25.000 de lei.

Potrivit reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Vasluii, cele 176,5 kilograme de carne de miel improprie consumului uman au fost descoperite în urma unor controale desfăşurate concomitent în trei magazine din judeţul Vaslui ale unei firme multinaţionale al cărei nume nu a fost făcut public.

Carnea refrigerată, în valoare de 4.852 de lei, a fost confiscată de către comisarii CJPC Vaslui în vederea distrugerii. „Carnea avea miros de alterat, prezenta porţiuni de intestine cu fecale, precum şi urme de fecale pe tăieturi şi fire sau smocuri de păr”, a declarat şeful CJPC Vaslui, Constantin Vasilache.

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...