Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Irlanda cere Uniunii Europene să retragă carnea de vită braziliană din negocierile Mercosur

Autor: Nora Marinmiercuri, 4 iulie, 2018

Asociația Fermierilor din Irlanda (IFA) a cerut Comisiei Europene să scoată din negocierile acordului Mercosur tema cărnii de vită din Brazilia, din cauza faptului că fermierii acelei țări „nu reușesc în mod continuu” să respecte standardele UE.

 

Comisia Europeană a publicat ultimul raport privind sănătatea și siguranța, care a evidențiat faptul că Brazilia permite personalului din fabrică să efectueze inspecții post mortem pentru carnea de vită exportată în Europa, fapt pe care IFA l-a subliniat ca fiind ilegal în UE.

 

Raportul a arătat, de asemenea, că, din cele 53 de companii de carne de vită care au exportat în UE, brazilienii au doar 187 de agenți veterinari oficiali și doar 761 de angajați care efectuează inspecții post-mortem pentru exportul de carne de vită în Europa. C.E. a adăugat că acești angajați sunt plătiți direct de către fabrici, mulți fiind implicați în scandalul de corupție din ultimul an.

 

Președintele național al IFA, Angus Woods, a declarat că acest raport oferă Comisiei Europene un nou apel de trezire la realitate, pentru a retrage imediat carnea de vită din negocierile Mercosur:  „Comisarul UE pentru Sănătate și Alimentație Alimentară, Vytenis Andriukaitis, nu poate permite Comisiei să continue să-și îngroape capul în nisip și să ignore constatările medicilor veterinari privind eșecurile Braziliei, în atingerea standardelor UE”, a spus Woods.

 

Woods a adăugat că acest ultim raport din Brazilia este o continuare a raportului din 2017, care a scos la iveală eșecul controalelor oficiale asupra carnii de vită de către autoritățile braziliene. Anul trecut, Comisia Europeană a dorit să elimine de pe listă toate companiile braziliene implicate în cazuri de fraudă din sectorul cărnii, pentru a nu avea acces pe piețele europene, dar nu a reușit acest lucru, Brazilia condiționând alte puncte din Tratat (lemn, petrol, auto etc.), de prezența tutror companiilor Cariocas de carne, pe lista de acces, noteaz[ Global Meat.

Parmigiano Reggiano, cel mai influent AOP din lume!
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 4 iulie 2018

Potrivit clasamentului Ipsos al "Celor mai influente mărci din 2018", Parmigiano Reggiano este cel mai influent AOP din lume pentru al doilea an de funcționare.   Cu toate acestea, pentru consumatorii italieni, brânza este al doilea cel mai important brand din sectorul alimentar, după Nutella. Pentru grupul "boomers" (cu vârste...

EDA și Dairy UK: Grup de lucru pentru a evita efectele nefaste ale Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 28 iunie 2018

Dairy UK și Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) au elaborat împreună un document intitulat "Cadrul viitor al Regatului Unit-UE privind produsele lactate", stabilind măsurile pe care sectorul speră să le obțină în negocierile actuale dintre Regatul Unit și UE.   Cadrul include, de asemenea, soluții potențiale pentru...