Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Irlanda cere Uniunii Europene să retragă carnea de vită braziliană din negocierile Mercosur

Autor: Nora Marinmiercuri, 4 iulie, 2018

Asociația Fermierilor din Irlanda (IFA) a cerut Comisiei Europene să scoată din negocierile acordului Mercosur tema cărnii de vită din Brazilia, din cauza faptului că fermierii acelei țări „nu reușesc în mod continuu” să respecte standardele UE.

 

Comisia Europeană a publicat ultimul raport privind sănătatea și siguranța, care a evidențiat faptul că Brazilia permite personalului din fabrică să efectueze inspecții post mortem pentru carnea de vită exportată în Europa, fapt pe care IFA l-a subliniat ca fiind ilegal în UE.

 

Raportul a arătat, de asemenea, că, din cele 53 de companii de carne de vită care au exportat în UE, brazilienii au doar 187 de agenți veterinari oficiali și doar 761 de angajați care efectuează inspecții post-mortem pentru exportul de carne de vită în Europa. C.E. a adăugat că acești angajați sunt plătiți direct de către fabrici, mulți fiind implicați în scandalul de corupție din ultimul an.

 

Președintele național al IFA, Angus Woods, a declarat că acest raport oferă Comisiei Europene un nou apel de trezire la realitate, pentru a retrage imediat carnea de vită din negocierile Mercosur:  „Comisarul UE pentru Sănătate și Alimentație Alimentară, Vytenis Andriukaitis, nu poate permite Comisiei să continue să-și îngroape capul în nisip și să ignore constatările medicilor veterinari privind eșecurile Braziliei, în atingerea standardelor UE”, a spus Woods.

 

Woods a adăugat că acest ultim raport din Brazilia este o continuare a raportului din 2017, care a scos la iveală eșecul controalelor oficiale asupra carnii de vită de către autoritățile braziliene. Anul trecut, Comisia Europeană a dorit să elimine de pe listă toate companiile braziliene implicate în cazuri de fraudă din sectorul cărnii, pentru a nu avea acces pe piețele europene, dar nu a reușit acest lucru, Brazilia condiționând alte puncte din Tratat (lemn, petrol, auto etc.), de prezența tutror companiilor Cariocas de carne, pe lista de acces, noteaz[ Global Meat.

Inovații suprinzătoare în Industria lactatelor, expuse la SIAL Paris 2019
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 31 octombrie 2018

Având opt hale dedicate industriei alimentare, de la ambalaje, la produse din întreaga lume, târgul internațional SIAL de la Paris, care s-a încehiat recent, a adus în fața vizitatorilor o mulțime de inovații în industria produselor lactate.   Printre evidențiatele presei internaționale de specialitate, s-au nunărat:...

Rabobank: Olanda își va reduce producția de carne de porc cu peste 75 %
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 24 octombrie 2018

Sectorul fermelor de porci din Olanda este pe cale să se schimbe profund, conform Rabobank, care a publicat la începutul acestei săptămâni un raport care aruncă o privire asupra viitorului. Mai mult decât atât, majoritatea fermelor de acest gen se vor închide în următorii câțiva ani.   În prezent, Olanda deține...