Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Irlanda: Prima bază de date națională cu ADN de porcine

Autor: Meat MIlkmarți, 3 septembrie, 2013

Sistemul ADN TraceBack, dezvoltat de compania IdentiGEN va permite retailerilor să se asigure că bacon-ul folosit este 100% irlandez.

Potrivit Irish Examiner, ca rezultat al deficiențelor constatate în sistemul de trasabilitate tradițional pe hârtie din cauza crizei cărnii de porc cu dioxină, Asociația Fermierilor Irlandezi (IFA) în parteneriat cu IdentiGEN au creat prima bază de date națională cu ADN de porcine, acest lucru fiind unic în lume, informează The Meat Site.

În trecut, produsele de porc au fost rezultate ale amestecului dintre carne de porc din Irlanda și carne de porc non-irlandeză.

SuperValu a confirmat că va folosi acest sistem pentru toate produsele sale- bacon, sunca, ham pentru a oferi consumatorului garanția că produsele sale provin de la porci născuți și crescuți în Irlanda.

Acest program face parte și din programul Bord Bia de asigurare a calității. În fiecare lună, atât Bord Bia cât și IFA colectează și testează probe de la SuperValu pentru a se asigura că sunt în conformitate cu cerințele privind etichetarea țării de origine.

Managing Director de la SuperValu, Martin Kelleher a declarat că datorită faptului că retailul a îmbrățișat această nouă tehnologie a demonstrat angajamentul său față de cele mai înalte standarde de trasabilitate.

„Acest lucru demonstrează parteneriatul real dintre noi, furnizorul nostru, Oliver Carty Limited, și a comunității agricole irlandeze”, a spus acesta.

Pat O’Flaherty, presedinte al IFA și al Comitetului cărnii de porc, a declarat ca sistemul va crește vânzările de produse irlandeze prin furnizarea consumatorilor cu „o garanție totală” că produsul este de origine irlandeză. (ER)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...