Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Irlandezii au protestat împotriva comerțului intracomunitar cu carne de pasăre

Autor: Nora Marinjoi, 14 martie, 2019

Un grup de fermieri irlandezi au organizat un protest la o fabrică a firmei Kerry Foods din Wicklow. Protestul a urmat dezvăluirii că puii vânduți sub marca ”Denny” nu provin din Irlanda, ci din Olanda și din alte țări ale Uniunii Europene.

 

Presedintele Asociatiei Fermierilor din Irlanda (IFA), Andy Boylan, a declarat pentru Irish Daily News ca crescatorii de pui au nevoie de un angajament al companiei Kerry Foods, pentru a sprijini puiul produs in Irlanda. El a mai spus faptul că Kerry Foods a spus inițial că puiul a venit din Brazilia, dar apoi că provenea din alte țări, mărind confuzia generală pentru consumatori.

 

IFA dorește ca țara de origine a sursei primare de carne utilizată în alimentele pregătite, cum ar fi acest produs Denny, să fie menționată în mod clar pe ambalaj pentru a opri înșelarea consumatorilor irlandezi care ar putea crede că mănâncă alimente produse din materie primă locală.

 

Oficialul IFA a adăugat: „Această lacună în actuala legislație privind etichetarea, pe care Kerry Foods o exploatează pentru a induce în eroare consumatorii, consolidează importanța încrederii în eticheta Bord Bia Quality Assurance”. El a cerut deputaților irlandezi și comisarului european pentru agricultură să se asigure că această chestiune va fi abordată de urgență la nivelul legislației UE.

 

Boylan a avertizat că irlandezii s-au simțit „induși în eroare de un produs despre care știau că este irlandez, pierzându-și încrederea în marcă, și că firma „Kerry Foods nu a reușit să demonstreze același sprijin pentru puii Bord Bia Quality Assured, produs local. Fermierii irlandezi de pasari au avut marjele diminuate cu 15-30% in ultimii doi ani, din cauza importurilor”.

 

În replică, într-o declarație adresată presei irlandeze, Kerry Foods a susținut că „utilizează numai furnizori din UE, inclusiv din Marea Britanie și Irlanda de Nord. Fiecare furnizor îndeplinește criteriile noastre stricte de calitate și verificăm în mod regulat fiecare lot, pentru a asigura cele mai înalte standarde de calitate. Ambalajul nostru respectă în întregime reglementările UE stricte, de etichetare. Declarația „Made in Wicklow” se referă la produsul care este gătit, răcit, tăiat, ambalat și etichetat în Comitatul Wicklow, dar carnea poate proveni din oricare altă parte a Uniunii Europene”.

UE modernizează legislația protecției consumatorilor și a practicilor neloiale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) UE îmbunătățește protecția drepturilor consumatorilor. Ambasadorii statelor membre reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului au convenit astăzi asupra poziției Consiliului cu privire la un proiect de directivă de modificare a patru directive în vigoare ale UE care protejează interesele...

UE va încheia un acord împotriva pescuitului nereglementat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) În curând, UE va deveni parte la un acord internațional de prevenire a pescuitului nereglementat în marea liberă din zona centrală a Oceanului Arctic.   În acest sens, Consiliul a adoptat o decizie privind încheierea acestui acord, care a fost semnat la 3 octombrie 2018 de cele cinci state de coastă de la...