Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Irlandezii cer daune in cazul dioxinei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorii de carne de porc din Irlanda de Nord, afectati de scandalul dioxinei, au inaintat o cerere pentru daune catre furnizorul de hrana pentru animale, banuita ca ar fi sursa infectiilor. Reprezentantii a doua ferme cer in justitie daune de aproximativ un milion de euro de la Millstream Recycling, acuzata ca a provocat pierderi uriase in urma infectarii cu dioxina a mai multor animale din ferme.

Fermierii au primit deja unele compensatii ca urmare a pierderilor suferite, insa potrivit celor implicati, compensatiile acopera aproape un sfert din pierderi. 18 ferme de porci din Irlanda au primit compensatii cumulate in valoare de 9,57 milioane euro, in timp ce 5,5 milioane euro au fost livrati in contul a 49 de proprietari de cirezi vite, afectati de problema dioxinei. Platile fac parte dintr-o suma de 180 milioane euro acoperita de Guvern pentru a compensa pierderile cauzate de dioxina.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...