Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Irlandezii, sufocați de importurile de carne din Australia

Autor: Miruna Sorescujoi, 4 februarie, 2016

 Ivor Ferguson a spus că numărul importurilor de ovine care a venit prin portul Belfast în cursul anului 2015 a fost profund îngrijorătoare. UFU, Uniunea Fermierilor, a anunțat preocupările lor privind volumul importurilor de ovine din emisfera sudică a subliniat în special volumul mare al importurilor din Noua Zeelandă și Australia.

 

“Aproape 2500 de tone (t) de carne de miel a fost importată din emisfera de sud”, a subliniat Ferguson. Acesta reprezintă un sfert din greutatea carcasei de miel sacrificată în Irlanda de Nord, anul trecut . Adică, echivalentul a aproximativ 120.000 de miei, la o greutate a carcasei de 21 kg, potrivit Meatinfoco.uk.

 

UFU a spus că, potrivit comercianților cu amănuntul, aceștia au susținut în fața Uniunii Fermierilor că importurile au fost necesare în perioadele în care oferta locală nu satisfăcea cererea consumatorilor.

In ciuda acestui fapt, Departamentul pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DADR) a spus că peste 80% din cantitatea de miel importată, a intrat în țară între lunile aprilie și octombrie, care este o perioadă bună pentru producția de carne de miel locală.

 

„Acest lucru este profund îngrijorător pentru fermierii locali, care au văzut în mod considerabil cum le scad veniturile în 2015”, a adăugat Ferguson. „In timp ce noi știm că euro afectează prețul ovinelor, vestea că volumele mari de miel ieftin sunt importate va continua să scadă încrederea fermierilor în lanțul de aprovizionare.

 

„Aceste date confirmă opinia noastră că cotele de import ale UE din Noua Zeelandă și Australia, pentru carne de miel trebuie să fie revizuite de către Comisia Europeană. Ei trebuie să se asigure că importurile nu subminează producției în UE.”

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...