Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Israelienii vor evalua abatorizarea cărnii românești de bovine și ovine

Autor: Meat MIlkluni, 31 octombrie, 2016

(Comunicat) Ca urmare a demersurilor realizate în ultimii 3 ani de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2016 va avea loc o misiune de audit în Romania pentru a evalua abatoaree din domeniul producerii cărnii de bovină şi ovină.

 

Vizita specialiștilor israelieni reprezintă etapa finală a includerii ţării noastre pe lista statelor membre ale Uniunii Europene care pot exporta carne de bovină şi ovină în Israel.

 

Misiunea va evalua modul în care autorităţile veterinare din România, de la nivel judeţean, regional şi local realizează controalele oficiale la nivelul abatoarelor autorizate pentru sacrificarea bovinelor şi ovinelor, precum şi a celui în care operatorii din domeniul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare și pentru siguranţa alimentelor solicitate de partea israeliană pentru demararea exportului.

 

Reprezentanţii Autorităţii Veterinare Centrale din Israel vor efectua vizite de lucru la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, la Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi la unităţi de abatorizare din judeţele Bistriţa Năsăud şi Suceava. (Serviciul Comunicare al ANSVSA)

Încheierea misiunii experților privind stabilirea zonelor de restricție PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 14 februarie 2019

(Comunicat) În ziua de 13 februarie s-a încheiat misiunea experților europeni, care a avut drept scop analizarea posibilităților de modificare ale Anexei Deciziei 709/2014, respectiv, flexibilizare criteriilor de stabilire a zonelor de restricție impuse de evoluția pestei porcine africane (PPA).   În cadrul vizitei au avut loc...

Situația PPA discutată cu experți europeni la București
Autor: meatmilk  /   luni, 11 februarie 2019

(Comunicat) Domnul ministrul Petre DAEA a convocat la sediul MADR cea de-a treia videoconferință cu președinții și vicepreședinții grupurilor de lucru de la Bruxelles, cu experți din cadrul Unității pentru Pregătirea Consiliului Președinției UE, precum și cu directori generali din structurile implicate în procesul de exercitare a...