Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Israelienii vor evalua abatorizarea cărnii românești de bovine și ovine

Autor: Meat MIlkluni, 31 octombrie, 2016

(Comunicat) Ca urmare a demersurilor realizate în ultimii 3 ani de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2016 va avea loc o misiune de audit în Romania pentru a evalua abatoaree din domeniul producerii cărnii de bovină şi ovină.

 

Vizita specialiștilor israelieni reprezintă etapa finală a includerii ţării noastre pe lista statelor membre ale Uniunii Europene care pot exporta carne de bovină şi ovină în Israel.

 

Misiunea va evalua modul în care autorităţile veterinare din România, de la nivel judeţean, regional şi local realizează controalele oficiale la nivelul abatoarelor autorizate pentru sacrificarea bovinelor şi ovinelor, precum şi a celui în care operatorii din domeniul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare și pentru siguranţa alimentelor solicitate de partea israeliană pentru demararea exportului.

 

Reprezentanţii Autorităţii Veterinare Centrale din Israel vor efectua vizite de lucru la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, la Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi la unităţi de abatorizare din judeţele Bistriţa Năsăud şi Suceava. (Serviciul Comunicare al ANSVSA)

Europa, devastată de pesta porcină africană
Autor: Maria Demetriad  /   sâmbătă, 10 februarie 2018

Epidemia persistentă de pestă porcină africană (ASF) ar putea genera pierderi în industria porcilor din Ucraina, de cca 30 de miliarde de dolari, în următorii 15 ani, a afirmat Serviciul de Stat pentru Securitate Alimentară și Protecția Consumatorilor, citând estimările Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...

ANSVSA: Proiect privind regulile de biosecuritate în exploataţiile de păsări
Autor: meatmilk  /   joi, 8 februarie 2018

(Comunicat ANSVSA) Văzând Referatul de aprobare nr. …….. din……………., întocmit de către Direcţia Generală Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ţinând cont de prevederile art. 63 şi ale art. 10 lit. b) din Ordonanţa...