Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Israelienii vor evalua abatorizarea cărnii românești de bovine și ovine

Autor: Meat MIlkluni, 31 octombrie, 2016

(Comunicat) Ca urmare a demersurilor realizate în ultimii 3 ani de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie 2016 va avea loc o misiune de audit în Romania pentru a evalua abatoaree din domeniul producerii cărnii de bovină şi ovină.

 

Vizita specialiștilor israelieni reprezintă etapa finală a includerii ţării noastre pe lista statelor membre ale Uniunii Europene care pot exporta carne de bovină şi ovină în Israel.

 

Misiunea va evalua modul în care autorităţile veterinare din România, de la nivel judeţean, regional şi local realizează controalele oficiale la nivelul abatoarelor autorizate pentru sacrificarea bovinelor şi ovinelor, precum şi a celui în care operatorii din domeniul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare și pentru siguranţa alimentelor solicitate de partea israeliană pentru demararea exportului.

 

Reprezentanţii Autorităţii Veterinare Centrale din Israel vor efectua vizite de lucru la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, la Direcţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi la unităţi de abatorizare din judeţele Bistriţa Năsăud şi Suceava. (Serviciul Comunicare al ANSVSA)

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 28 septembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 233 de localități din 13 județe, cu un număr de 952 de focare (dintre care 15 în exploatații comerciale) și 72 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 323.754 de porci afectați de boală.   Au fost stinse până la această dată 5 focare...

ANSVSA: Despăgubiri de cca 12 milioane de lei, celor afectați de PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 20 septembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 227 de localități din 13 județe, cu un număr de 927 de focare (dintre care 11 în exploatații comerciale) și 62 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 311.869 de porci afectați de boală.   Au fost stinse până la această dată 5 focare...