Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Italia vrea sa interzica consumul de carne de cal

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Italia, cel mai mare consumator de carne de cal din Europa, de cca 48.000 tone / an, vrea sa intrezica consumul acestui tip de carne. Conform Organizatiei pentru Agricultura si Alimentatie din aceasta tara, 213.000 cai sunt abatorizati in Italia in fiecare an.

Guvernul local a propus o lege care sa intrezica consumul de carne de cal argumentand ca demnitatea cailor ar trebui respectata. Ministrul Italian al Sanatatii a declarat ca aceste animale nu ar trebui mancate ci clasificate in aceeasi categorie cu cainii si pisicile. Propunerea legislativa a castigat si suportul opozitiei de centru stanga insa a starnit nemultumire in regiunea Veneto unde carnea de cal este considerata o delicatesa locala. In Italia consumul anual de carne de cal se ridica la 1 kg pe cap de locuitor.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...