Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Italia vrea sa interzica consumul de carne de cal

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Italia, cel mai mare consumator de carne de cal din Europa, de cca 48.000 tone / an, vrea sa intrezica consumul acestui tip de carne. Conform Organizatiei pentru Agricultura si Alimentatie din aceasta tara, 213.000 cai sunt abatorizati in Italia in fiecare an.

Guvernul local a propus o lege care sa intrezica consumul de carne de cal argumentand ca demnitatea cailor ar trebui respectata. Ministrul Italian al Sanatatii a declarat ca aceste animale nu ar trebui mancate ci clasificate in aceeasi categorie cu cainii si pisicile. Propunerea legislativa a castigat si suportul opozitiei de centru stanga insa a starnit nemultumire in regiunea Veneto unde carnea de cal este considerata o delicatesa locala. In Italia consumul anual de carne de cal se ridica la 1 kg pe cap de locuitor.

MADR: Se va mări controlul mișcării suinelor în teritoriu
Autor: meatmilk  /   joi, 21 noiembrie 2019

In ziua de 20 noiembrie 2019, la inițiativa MADR, a avut loc o întâlnire de lucru privind problemele din sectorul creșterii suinelor.   La reuniunea condusă de ministrul Nechita Adrian Oros au participat secretarul de stat Florian-Emil Dumitru, directori ai direcțiilor de specialitate din cadrul MADR, precum și reprezentanți ai...

Adam Grant-Danone: Consumatorii și-au pierdut încrederea în industria alimentară
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 21 noiembrie 2019

Potrivit Dairy Reporter, gigantul alimentar francez Dadone a cerut un spirit de colaborare în industria alimentară și a îndemnat întreprinderile FMCG care operează la nivel mondial să devină certificate ”B Corp”, pentru a se angaja la crearea unui sistem alimentar durabil și la recâștigarea încrederii...