Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Italienii consuma tot mai multa carne de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Studii de specialitate arata ca italienii consuma tot mai multa carne de pasare. Cresterea productiei dar si a consumului de carne de pasare in Italia este estimata in acest an la 5%.

Italia este al saptelea producator european de carne de pui, avand una dintre cele mai mari rate de crestere anuala, de 2,7% in ultimii cinci ani. Pe plan intern, productia este sub cea de vita sau carne de porc din punct de vedere al volumului sau a importantei. Chiar si asa, industria carnii de pasare este foarte eficienta si bine integrata pe verticala. Totusi, criza economica a condus la o scadere a cresterii, la doar 4% la jumatatea anului trecut, comparativ cu o crestere de 12% in 2008.

Carnea de pui a trecut cu mult mai bine peste criza datorita pretului mai mic al acestui tip de carne, la care s-a adaugat scaderea preturilor la furaje si la energia electrica, cu 10%. Estimarile pentru acest an prevad o crestere de 5% a pietei carnii de pasare, ceea ce va aduce un profit in crestere si pentru fermieri.

In ceea ce priveste consumul italienilor, estimarile se duc spre 11,5 kilograme pe fiecare locuitor, cu 64% din consum orientat spre pulpe si piept, 21% produse preparate (pui umplut, carnati sau crenvursti) si 15% pui intreg.

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...