Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Italienii consuma tot mai multa carne de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Studii de specialitate arata ca italienii consuma tot mai multa carne de pasare. Cresterea productiei dar si a consumului de carne de pasare in Italia este estimata in acest an la 5%.

Italia este al saptelea producator european de carne de pui, avand una dintre cele mai mari rate de crestere anuala, de 2,7% in ultimii cinci ani. Pe plan intern, productia este sub cea de vita sau carne de porc din punct de vedere al volumului sau a importantei. Chiar si asa, industria carnii de pasare este foarte eficienta si bine integrata pe verticala. Totusi, criza economica a condus la o scadere a cresterii, la doar 4% la jumatatea anului trecut, comparativ cu o crestere de 12% in 2008.

Carnea de pui a trecut cu mult mai bine peste criza datorita pretului mai mic al acestui tip de carne, la care s-a adaugat scaderea preturilor la furaje si la energia electrica, cu 10%. Estimarile pentru acest an prevad o crestere de 5% a pietei carnii de pasare, ceea ce va aduce un profit in crestere si pentru fermieri.

In ceea ce priveste consumul italienilor, estimarile se duc spre 11,5 kilograme pe fiecare locuitor, cu 64% din consum orientat spre pulpe si piept, 21% produse preparate (pui umplut, carnati sau crenvursti) si 15% pui intreg.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...