Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Italienii consuma tot mai multa carne de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Studii de specialitate arata ca italienii consuma tot mai multa carne de pasare. Cresterea productiei dar si a consumului de carne de pasare in Italia este estimata in acest an la 5%.

Italia este al saptelea producator european de carne de pui, avand una dintre cele mai mari rate de crestere anuala, de 2,7% in ultimii cinci ani. Pe plan intern, productia este sub cea de vita sau carne de porc din punct de vedere al volumului sau a importantei. Chiar si asa, industria carnii de pasare este foarte eficienta si bine integrata pe verticala. Totusi, criza economica a condus la o scadere a cresterii, la doar 4% la jumatatea anului trecut, comparativ cu o crestere de 12% in 2008.

Carnea de pui a trecut cu mult mai bine peste criza datorita pretului mai mic al acestui tip de carne, la care s-a adaugat scaderea preturilor la furaje si la energia electrica, cu 10%. Estimarile pentru acest an prevad o crestere de 5% a pietei carnii de pasare, ceea ce va aduce un profit in crestere si pentru fermieri.

In ceea ce priveste consumul italienilor, estimarile se duc spre 11,5 kilograme pe fiecare locuitor, cu 64% din consum orientat spre pulpe si piept, 21% produse preparate (pui umplut, carnati sau crenvursti) si 15% pui intreg.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...