Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Jamon de Seron din Spania, un nou produs cu denumire de origine protejată

Autor: Meat MIlkvineri, 22 august, 2014

Uniunea Europeană a anunţat doua noi produse alimentare cu denumirea de origine protejată. Este vorba de nuga Torrone di Bagnara din Italia şi „Jamon de Seron” din Spania, informeaza Recolta.

Torrone di Bagnara este o nuga cu migdale şi condimente acoperită cu glazură de zahăr sau cacao produsă în oraşul italian Bagnara Calabra.

„Jamon de Seron” este o şuncă cu o aromă dulce şi un conţinut sărac în sare, produsă exclusiv în oraşul Seron din provincia Almeria.

Sistemul european de etichetare a calităţii protejează 1.200 de denumiri utilizate pentru a desemna produse agricole şi alimentare tradiţionale. Sistemul protejează şi promovează denumirile comerciale ale produselor agricole şi alimentelor tradiţionale europene. Munca a mii de agricultori şi producători de alimente este valorizată, contribuindu-se astfel la conservarea şi dezvoltarea patrimoniului rural al UE.

De asemenea, sistemul le garantează consumatorilor că pot avea încredere în produsele alimentare care poartă această etichetă.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...