Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Japonia reduce nivelul de radiatii la alimente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agerpres, citat de Agroinfo, o comisie de specialisti ai Ministerului Sanatatii nipon a adoptat vineri o serie de normative care limiteaza drastic nivelul de radioactivitate permis temporar pentru alimente, dupa accidentul nuclear produs la 11 martie anul trecut la Fukushima.

Guvernul japonez va aproba aceasta decizie a Ministerului Sanatatii pentru a intra in vigoare la 1 aprilie.

Dupa mai multe luni de dezbateri si apeluri la reactie din partea opiniei publice, autoritatile nipone au decis plafonarea la 100 de bechereli/kilogram a nivelulului cesiului radioactiv permis la carne, legume si peste, la 50 de bechereli/kilogram pentru lapte si produse lactate pentru copii si la 10 bechereli pentru apa potabila.

Nivelul cesiului radioactiv la bauturi sau produse alimentare destinate copiilor nu va putea depasi 50 de bechereli/kilogram.

Noile reglementari vor inlocui deciziile luate de autoritati dupa catastrofa provocata la centrala nucleara Fukushima Daiichi de cutremurul de 9 grade urmat de tsunami din martie anul trecut.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 258 de localități din 19 județe, cu un număr de 993 de focare (dintre care 12 în exploatații comerciale). În alte 3 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 365.412 porci afectați de boală și există 1.198 cazuri la mistreți. În...

15 martie, Ziua Internațională a Drepturilor Consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) Joi, 14 martie 2019, a avut loc conferinta de presa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, care se aniverseaza pe 15 Martie.   La conferinta au participat membrii conducerii ANPC: Marius Pirvu – Presedinte, Liliana Minca – Vicepresedinte,...