Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Japonia reduce nivelul de radiatii la alimente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agerpres, citat de Agroinfo, o comisie de specialisti ai Ministerului Sanatatii nipon a adoptat vineri o serie de normative care limiteaza drastic nivelul de radioactivitate permis temporar pentru alimente, dupa accidentul nuclear produs la 11 martie anul trecut la Fukushima.

Guvernul japonez va aproba aceasta decizie a Ministerului Sanatatii pentru a intra in vigoare la 1 aprilie.

Dupa mai multe luni de dezbateri si apeluri la reactie din partea opiniei publice, autoritatile nipone au decis plafonarea la 100 de bechereli/kilogram a nivelulului cesiului radioactiv permis la carne, legume si peste, la 50 de bechereli/kilogram pentru lapte si produse lactate pentru copii si la 10 bechereli pentru apa potabila.

Nivelul cesiului radioactiv la bauturi sau produse alimentare destinate copiilor nu va putea depasi 50 de bechereli/kilogram.

Noile reglementari vor inlocui deciziile luate de autoritati dupa catastrofa provocata la centrala nucleara Fukushima Daiichi de cutremurul de 9 grade urmat de tsunami din martie anul trecut.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....