Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Japonia reduce nivelul de radiatii la alimente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agerpres, citat de Agroinfo, o comisie de specialisti ai Ministerului Sanatatii nipon a adoptat vineri o serie de normative care limiteaza drastic nivelul de radioactivitate permis temporar pentru alimente, dupa accidentul nuclear produs la 11 martie anul trecut la Fukushima.

Guvernul japonez va aproba aceasta decizie a Ministerului Sanatatii pentru a intra in vigoare la 1 aprilie.

Dupa mai multe luni de dezbateri si apeluri la reactie din partea opiniei publice, autoritatile nipone au decis plafonarea la 100 de bechereli/kilogram a nivelulului cesiului radioactiv permis la carne, legume si peste, la 50 de bechereli/kilogram pentru lapte si produse lactate pentru copii si la 10 bechereli pentru apa potabila.

Nivelul cesiului radioactiv la bauturi sau produse alimentare destinate copiilor nu va putea depasi 50 de bechereli/kilogram.

Noile reglementari vor inlocui deciziile luate de autoritati dupa catastrofa provocata la centrala nucleara Fukushima Daiichi de cutremurul de 9 grade urmat de tsunami din martie anul trecut.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...