Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Japonia reia exporturile de carne bovina catre sua, dupa o pauza de doi ani

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Japonia si-a reluat exporturile de carne bovina catre SUA, activitati suspendate in aprilie 2010, dupa o criza de febra aftoasa descoperita la vacine nipone, a marturisit o oficialitate ministeriala, redeschizand drumul carnii wagyu catre gurmanzii americani, informeaza Recolta.eu.

Washingtonul a dat unda verde bovinelor sacrificate dupa 18 aprilie, astfel incat carnea sa fie disponibila celei mai mari piete, dupa o revizuire a masurilor de siguranta alimentara nipone care au mai disipat temerile cu privire la contaminarea cu elemente radioactive.
La inceputul saptamanii, un oficial al ministerului nipon al agriculturii a spus ca exporturile ar putea intarzia totusi dupa ce Washingtonul a cerut in detaliu politica de masuri de siguranta alimentara din Japonia.

SUA a conturat un set de trasee de urmat, in general in concordanta cu masurile de siguranta alimentara nipone, la importul de produse alimentare din aceasta tara, pentru a se proteja de contaminarea cu elemente radioactive, reminiscente ale crizei nucleare de la Fukushima, eveniment neplacut care a avut loc anul trecut din cauza unui cutremur si tsunami-ului devastator ulterior.

SUA a oferit un cec in alb carnii de vita japoneze, o garantie cu privire la sanatatea produsului, vizavi de febra aftoasa. Japonia isi revizuieste si ea limitele cu privire la importul de carne bovina din SUA, pe fondul diminuarii temerilor cu privire la boala vacii nebune.

IFFA 2019 – Subiect fierbinte: Tehnologii pentru siguranța alimentelor
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În perioada 4-9 mai 2019, companiile internaționale de vârf vor prezenta cele mai recente tehnologii la IFFA și vor furniza informații despre cele mai importante tendințe și evoluții din industria cărnii. De importanță majoră sunt, mai presus de toate, soluțiile menite să asigure o mai mare siguranță...

După Brexit, EDA anunță o posibilă ”apocalipsă” a laptelui
Autor: Nora Marin  /   vineri, 22 martie 2019

Cu o potențială posibilă de acțiune a Brexit în câteva zile, Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra industriei europene a produselor lactate.   În timp ce guvernul britanic se luptă cu toate scenariile posibile - să se prăbușească fără înțelegere,...