Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Jealea de la Călugăreni

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 29 noiembrie, 2017

La Călugăreni, am ajuns prima oară prin clasa a opta, asta era prin 1974, pe toamnă. Ne dusese acolo pentru o oră de istorie pe viu, excepționala profesoară pe care am avut-o, doamna Maria Negruzzi. Da, era stirpe din acel neam de frunte al românilor, Dumnezeu să o țină de-a dreapta Lui, că pe mulți proști ne-a deșteptat în timpul minunatelor ei ore.

 

De-aia fac eu apel mereu la istorie, că am de unde ști, ca să vă argumentez dumneavoastră unele opinii, că, vorba aia, dacă nu învățăm din istorie, ne ajung din urmă necazuri la care nici nu gândim; doar vedeți ce se întâmplă zilele-astea!

 

Acum, că istoria învățată atunci s-a completat cu informații mai proaspete și mai curățate de propagandă, și știu că Mihai Unificatorul nu prea a câștigat bătălia din mlaștinile Călugărenilor, ci a cam remizat cu turcii, e una. Dar, sigur, multă jale a fost la vremea aia, pe turcaleți!

 

Însă, tot istoria ne învață că, după 90, acolo s-a deschis temporarul târg de porci. Și, tot istoria recentă, dar și poliția, dimpreună cu ANSVSA-ul, ne-au învățat că la târgul ăla se făcea evaziune la greu, ba chiar, guițătorii vânduți de ”fermierii” giugiuveni, sau de unde-or mai fi fost ei, nu prea erau în regulă, pentru că țăranii nu prea chemau veterinarul să, vorba aia, știți dumneavoastră ce.

 

Așadar, jalea nu mai era la turci. Oricum, ei erau doar în trecere prin Călugăreni, spre tarabele din Colentina, lângă alea ale chinezilor de la Europa. Dar era pe capul celor care aveau neșansa să cumpere porci cu cine știe ce boli.

 

Acum, jalea e pe capul pseudo-fermierilor, pentru că autoritățile au închis târgul. Foarte bine au făcut! Comerțul cu carne trebuie făcut în condițiile legii, aici nu încape discuție. Dar comersanții tot intră-n oborul temporar, cu speranța de a mai găsi câte un fraier, căruia să-i vândă porci.

 

Alții, s-au șmecherit, vând pe net. Unii o fac corect, au animalele verificate de veterinar, au documente, dau până și chitanță! Dar restul!?

 

Oare, la cât s-o ridica evaziunea din această perioadă premergătoare sărbătorilor de iarnă? Poate ne va răspunde poliția care, dimpreună cu ANSVSA-ul ar trebui să vadă cam cum se face și comerțul ăsta de pe net. De vizat anunțurile cu ”Vând porci”, e plin goagălu’ de ele!

Doamna Prim-Ministru, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu Phil Hogan, Comisarul European pentru Agricultură
Autor: meatmilk  /   miercuri, 11 iulie 2018

(Comunicat) Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi o întrevedere cu Phil Hogan, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, în contextul vizitei de lucru pe care oficialul român o efectuează la Bruxelles în perioada 9-10 iulie a.c. Ministrul fondurilor europene, doamna Rovana Plumb a participat la...

Global Meat: PPA scăpată de sub control în Ucraina, România în mare pericol!
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 6 iulie 2018

Global Meat News informează că cincizeci și nouă de focare de PPA au fost raportate în Ucraina în acest an, inclusiv câteva la granița cu Uniunea Europeană (UE), în special România, unde 45 000 de porci au trebuit să fie sacrificați în cel mai mare focar din această parte a Europei.   Ca urmare, pproducția totală se va...