Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Jean-Luc Meriaux-UECBV: Vom supraveghea importurile de carne din Canada

Autor: Maria Demetriadmarți, 1 noiembrie, 2016

Jean-Luc Meriaux, Președinte al UECBV și unul dintre oaspeții conferinței internaționale Meat & Milk, în mai multe rânduri, a declarat pentru Global Meat News că, odată cu intrarea în vigoare a Tratatului de Liber Schimb euro-canadian, organizația pe care o conduce, împreună cu Copa-Cogeca, va supraveghea ”foarte atent importurile de carne din Canada”.

 

Oficialul UECBV  a adăugat: ”Oricum, deocamdată, se știe că hormonii de creștere sunt interziși în Uniunea Europeană, precum și ractopamina, în cazul cărnii de porc. Mai mult, partenerii canadieni au recunoscut standardele europene privind bunăstarea animalelor și siguranța alimentară și, dacă vor dori să exporte pe piața comunitară, vor trebui să se conformeze strict”.

 

Președintele UECBV, Jean-Luc Meriaux, a adăugat că ”Europa va evita orice echilibru comercial, iar acesta va fi țelul nostru primordial, mai ales că sectorul cel mai vizat pare a fi, deocamdată, cel al creșterii bovinelor de carne. Însă, în cazul în care partenerii canadieni se vor conforma, sunt convins că sectorul de producție al cărnii din Europa va fi campionul Acordului CETA”. (În Imagine, Jean-Luc Meriaux, la una dintre edițiile Meat & Milk, cel mai important eveniment est-europan dedicat sectoarelor de carne și lapte)

 

 

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...