Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Jean-Luc Meriaux-UECBV: Vom supraveghea importurile de carne din Canada

Autor: Maria Demetriadmarți, 1 noiembrie, 2016

Jean-Luc Meriaux, Președinte al UECBV și unul dintre oaspeții conferinței internaționale Meat & Milk, în mai multe rânduri, a declarat pentru Global Meat News că, odată cu intrarea în vigoare a Tratatului de Liber Schimb euro-canadian, organizația pe care o conduce, împreună cu Copa-Cogeca, va supraveghea ”foarte atent importurile de carne din Canada”.

 

Oficialul UECBV  a adăugat: ”Oricum, deocamdată, se știe că hormonii de creștere sunt interziși în Uniunea Europeană, precum și ractopamina, în cazul cărnii de porc. Mai mult, partenerii canadieni au recunoscut standardele europene privind bunăstarea animalelor și siguranța alimentară și, dacă vor dori să exporte pe piața comunitară, vor trebui să se conformeze strict”.

 

Președintele UECBV, Jean-Luc Meriaux, a adăugat că ”Europa va evita orice echilibru comercial, iar acesta va fi țelul nostru primordial, mai ales că sectorul cel mai vizat pare a fi, deocamdată, cel al creșterii bovinelor de carne. Însă, în cazul în care partenerii canadieni se vor conforma, sunt convins că sectorul de producție al cărnii din Europa va fi campionul Acordului CETA”. (În Imagine, Jean-Luc Meriaux, la una dintre edițiile Meat & Milk, cel mai important eveniment est-europan dedicat sectoarelor de carne și lapte)

 

 

La Alimentaria se pune accentul pe natural si inovator
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 18 aprilie 2018

Cea mai buna opinie despre actuala editie a targului Alimentaria, care se desfasoara in aceste zile la Barcelona, ti-o poti forma daca vizitezi salonul MultipleFoods, acolo unde sunt adunate companii dintre cele mai diverse, ale caror produse nu sunt caracterizate decat de doua calitati: natural si inovator.   Daca, in zona fructelor de...

În toamnă, la SIAL-Paris, sunt așteptate peste 7.200 de companii din 109 țări
Autor: Ursachi Veronica  /   miercuri, 11 aprilie 2018

Ediția din acest an a târgului SIAL, de la Paris, va avea loc în perioada 21-25 octombrie 2018, acolo unde sunt așteptate să expună peste 7.020 de companii din 109 țări, acoperind întreaga plajă de interes, de la ingrediente, la produse prelucrate, inclusiv produse proaspete.   Dintre cele mai importante Saloane care vor fi...