Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Jean-Luc Meriaux-UECBV: Vom supraveghea importurile de carne din Canada

Autor: Maria Demetriadmarți, 1 noiembrie, 2016

Jean-Luc Meriaux, Președinte al UECBV și unul dintre oaspeții conferinței internaționale Meat & Milk, în mai multe rânduri, a declarat pentru Global Meat News că, odată cu intrarea în vigoare a Tratatului de Liber Schimb euro-canadian, organizația pe care o conduce, împreună cu Copa-Cogeca, va supraveghea ”foarte atent importurile de carne din Canada”.

 

Oficialul UECBV  a adăugat: ”Oricum, deocamdată, se știe că hormonii de creștere sunt interziși în Uniunea Europeană, precum și ractopamina, în cazul cărnii de porc. Mai mult, partenerii canadieni au recunoscut standardele europene privind bunăstarea animalelor și siguranța alimentară și, dacă vor dori să exporte pe piața comunitară, vor trebui să se conformeze strict”.

 

Președintele UECBV, Jean-Luc Meriaux, a adăugat că ”Europa va evita orice echilibru comercial, iar acesta va fi țelul nostru primordial, mai ales că sectorul cel mai vizat pare a fi, deocamdată, cel al creșterii bovinelor de carne. Însă, în cazul în care partenerii canadieni se vor conforma, sunt convins că sectorul de producție al cărnii din Europa va fi campionul Acordului CETA”. (În Imagine, Jean-Luc Meriaux, la una dintre edițiile Meat & Milk, cel mai important eveniment est-europan dedicat sectoarelor de carne și lapte)

 

 

UE modernizează legislația protecției consumatorilor și a practicilor neloiale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) UE îmbunătățește protecția drepturilor consumatorilor. Ambasadorii statelor membre reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului au convenit astăzi asupra poziției Consiliului cu privire la un proiect de directivă de modificare a patru directive în vigoare ale UE care protejează interesele...

UE va încheia un acord împotriva pescuitului nereglementat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) În curând, UE va deveni parte la un acord internațional de prevenire a pescuitului nereglementat în marea liberă din zona centrală a Oceanului Arctic.   În acest sens, Consiliul a adoptat o decizie privind încheierea acestui acord, care a fost semnat la 3 octombrie 2018 de cele cinci state de coastă de la...