Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Jiul a fost repopulat cu peşti

Autor: Meat MIlkmarți, 16 aprilie, 2013

Asociaţia Judeţeană de Vânători şi Pescari Sportivi Gorj a luat decizia repopulării cu pești a Jiului. Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, trei bazine pline cu diferite specii au fost deversate în lacurile din preajma Jiului, relatează Recolta.eu.

Niculae Tonca, directorul AJVPS Gorj a făcut precizări cu privire la această acţiune. ,,Ca în fiecare an și anul acesta am decis să facem o acțiune de populare cu diferite specii de pești în Jiu. Am cumpărat două tone de pești pentru care am plătit 30.000 de lei și acum, am profitat și de vremea frumoasă dar și de faptul că este prohibiție și pescarii au interzis pe baltă, astfel că nu va putea fi prins peștele care l-am adus acum”, a declarat Tonca.

În această perioadă doar știuca se poate pescui, însă, doar cu momeală artificială, iar după ce este prinsă, aceasta trebuie eliberată, au mai precizat reprezentanţii AJVPS.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...