Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Jurconi: Interese străine au subminat sectorul de carne al României

Autor: Ilie Stoianvineri, 29 martie, 2013

”De ce suntem in mijlocul scandalurilor in ultimele trei luni? Fiindca suntem competitivi! Avem fabrici noi, cu tehnologie de ultima generatie, iar produsele din exterior nu fac fata concurentei”, a afirmat, astazi, Alex Jurconi, purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Carnii – ARC, in cadrul unei conferinte organizate la Bucuresti.

Acesta a spus ca, din cauza scandalului legat de carnea de cal vanzarile au scazut cu 15% fata de perioada similara a anului trecut. Pe de alta parte, vanzarile la carnea de cal si cea de vita isi revin cu greu.

”Platim pretul ezitarilor noastre. In urma cu cativa ani, asociatia a creat marca de calitate, ridicand astfel nivelul legislatiei din domeniu, iar produsele de import nu au mai facut fata pentru a putea patrunde pe piata romaneasca. De aceea este clar ca in spatele acestor scandaluri se afla interesele straine, a celor care doresc sa intre pe piata din tara noastra”, a adaugat Jurconi, citat de Revista Piata.

Reprezentantul ARC a mai spus ca piata carnii de porc din Romania are resurse de a creste cu cateva sute de milioane de euro si de aceea mizele sunt foarte mari. (Mai multe, pe www.revista-piata.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...