Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Jurconi: Pe fermierii și procesatorii din sectorul cărnii îi așteaptă mari prvocări

Autor: Meat MIlkluni, 15 septembrie, 2014

Prezent la lucrările Conferinței cu titlul ”Ducem agricultura la nivelul următor”, eveniment organizat de Partidul Conservator sub coordonarea domnului Laurențiu Rebega, Alex Jurconi, Președinte al Pro Agro a opinat că pe fermierii și procesatorii sectorului de carne din România îi așteaptă un viitor cu mari și dificile provocări la care nu vor putea găsi soluții, individual, doar în cadrul României, ci numai prin colaborarea internațională, fermierii având în primul rând nevoie de reprezentare la nivel european, mai precis, la COPACOGECA, dar și autoritățile trebuie să facă tot posibilul pentru a facilita îndeplinirea condițiilor. ”Croația e din mai în UE și, printre primele lucruri pe care le-a făcut, a fost acela de a-și plăti cotizația la COPACOGECA, pentru ca vocea fermierilor croați să fie auzită iar propunerile lor să fie luate în considerare.”, a spus Jurconi.

Totodată, președintele Pro Agro a susținut încă o dată necesitatea reducerii de urgență a cotei de TVA la carne și produse din carne: Dacă dorim să mai avem sector de carne românesc, în România, TVA-ul trebuie redus urgent.

Nu în ultimul rând, Alex Jurconi a atras atenția asupra viitorului, din perspectiva semnării Tratatului de Liber schimb dintre Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, fapt care, mai mult ca sigur, va determina prezența pe piața comună a cărnii materie-primă din Statele Unite, la un preț foarte, foarte mic.

 

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...