Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Jurconi: Sectorul cărnii de porc își revine

Autor: Meat MIlkmarți, 9 septembrie, 2014

Sectorul cărnii de porc este în curs de extindere în România, la fel ca numărul celor care investesc în ferme de creșterea porcilor. Dacă în 2002, situația era dezastruoasă și România ajunsese să producă doar 800.000 de porci pe an, astazi piața dă semne de viață și producția națională a urcat la aproape 3 milioane de capete.

”Este o piață care și-a regăsit suflul de câțiva ani încoace. Funcționează măsuri de sprijin pentru sector, efectivele au crescut constant. Este o măsură de compensare a unor cheltuieli, se numește măsura de bunăstare care încurajează fermierii să alinieze producția de porci la specificațiile și cerințele consumatorilor europenei.

Avem undeva la 3 milioane de porci produși pe an, importăm cam 1,5 milioane de purcei. Sunt cifre uriașe față de acum câțiva ani de zile, când sectorul suferise un mare recul. Avem o piață potențială ce poate fi interesantă pentru eventualii investitori”, a declarat Alex Jurconi, președintele Federației Naționale Pro Agro, invitat în emisiunea ”Cultivat în România” de sâmbăta trecută. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...