Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Jurconi: Statul, vinovat de adâncirea evaziunii fiscale în sectorul cărnii

Autor: Meat MIlkluni, 2 iunie, 2014

(Comunicat) Ministrul Finanţelor Publice, Iona Petrescu, a anunţat că nu va introduce pe agenda discuţiilor cu FMI subiectul reducerii TVA la carne şi la preparatele din carne. Această declatraţie ne face să credem că reprezentanţii ministerului nu au toate datele necesare pentru a înţelege punerea în aplicare, de urgenţă, a acestei măsuri. Și mai mult, prin amânarea discuţiilor legate de reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne statul se face vinovat de adâncirea evaziunii fiscale şi de condamnarea la faliment a producătorilor şi procesatorilor români.

 

„Cerem statului să trateze cu mai multă seriozitate reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne și să discute punerea în aplicare a acestei măsuri, cu FMI. Le cerem reprezentanților Ministerului de Finanțe organizarea imediată a unor grupuri de lucru mixte, formate din reprezentanţi ai ministerului şi ai asociaţiilor profesionale, în care să se dezbată acest subiect. Amânarea discuţiilor despre reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne face statul vinovat de adâncirea evaziunii fiscale.” declară preşedintele PRO AGRO, Alex Jurconi.

 

Orice zi care trece nu face decât să adâncească încrengătura evaziunii fiscale şi să ducă, tot mai aproape de faliment, producătorii şi procesatorii de bună credinţă. Ce nu vede statul este că producătorii şi procesatorii noştri  nu se luptă doar cu un TVA mult prea mare pentru posibilităţile lor. Aceștia sunt suplimentar presaţi de concurenţa cu producătorii de carne din Ungaria, unde TVA s-a redus la 5%. Evaziunea fiscală, competiţia neloială şi concurenţa producătorilor şi procesatorilor din Ungaria fac din reducerea TVA la carne şi la preparatele din carne o prioritate naţională.

 

***

Reducerea TVA la carne și preparatele din carne este o prioritate pentru industria cărnii din România. De aceea, campania “TAIE TVA” este susținută de Federația Națională PRO AGRO împreună cu membrii săi – asociații profesionale reprezentative din domeniul productiei si procesarii carnii – Asociația Română a Cărnii (ARC), Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) și Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) în parteneriat cu Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).

 

Platforma on-line de comunicare a campaniei este www.taietva.ro. Prin intermediul acesteia românii se pot implica direct în procesul de tăiere a TVA la carne şi preparatele din carne. Au la dispoziţie o petiţie on-line pe care o pot semna, pot distribui bannerele campaniei şi pot trimite câte un mail politicienilor pe care i-au ales. În plus pot urmării demersurile făcute pentru scăderea TVA.(Foto: Agrointel)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...