Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Kerry Group: Prețul laptelui nu este susținut de cererea reală

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 7 martie, 2018

Actualul preț al laptelui nu este susținut de cererea reală de pe piață, potrivit directorului executiv al grupului Kerry, Edmond Scanlon, citat de European Dairy News.

 

Directorul executiv al Kerry a subliniat faptul că anul 2017 a fost „un an bun pentru lactate”, adăugând că, din perspectiva Kerry, „stabilitatea prețurilor la lapte este foarte importantă”. El a spus: „Orice putem face pentru a nu obține volatilitate din oricare dintre mărfurile noastre, inclusiv produsele lactate, este un lucru pozitiv. În prezent, este corect să spunem că actualul preț la lapte, așa cum este acesta, nu este susținut de cererea reală de pe piață.

 

Performanța foarte puternică în sectorul produselor lactate în 2017 a condus la o creștere uriașă a aprovizionării, în special în unele dintre principalele țări producătoare, furnizoare și exportatoare de produse lactate din Europa, dar nu există nici o îndoială că cererea de produse lactate este mai slabă, acum. Însă, este prea devreme în acest an pentru a prezice care va fi prețul laptelui. Din punctul nostru de vedere, vrem să vedem stabilitate”, a spus Scanlon.

 

Preocupări privind oferta

 

Edmond Scanlon a explicat că marile companii europene trebuie să fie preocupate cu privire la oferta prea muare care intră pe piață în prezent și nu la o cerere suficientă, în special din partea furnizorilor europeni.

 

Având în vedere punctul de vedere al unui avertisment recent al comisarului UE pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, în ceea ce privește extinderea producției de lapte, Scanlon a declarat:  „Restrângerea a fost unul dintre termenii utilizați în ceea ce privește furnizarea produselor lactate chiar și acum, însă, de obicei, după un an bun, avem un an deosebit de provocator.

 

Directorul executiv al lui Kerry este de părere că creșterea ofertei europene ar putea fi preluată de țările din Orientul Mijlociu, deoarece „prețurile petrolului se îmbunătățesc și cererea se îmbunătățește și ea”.

 

Continuând, el a spus: „În ceea ce privește China și țările asiatice, ele au de ales între Oceania și Europa, pentru aprovizionarea lor. Este corect să spunem că, dacă Noua Zeelandă va fi puțin mai favorabilă în furnizarea de lapte în acest an, credem că va exista o ofertă mai mult decât suficientă din Europa, pentru a compensa această cerere.

 

„Încercarea de a obține un echilibru între ofertă și cerere este situația optimă. Orice putem face pentru a obține stabilitate pe această piață este un lucru bun pentru toată lumea din lanțul de aprovizionare „, a spus el. Pe lângă aceasta, Scanlon a explicat că problema de intervenție a laptelui praf degresat și prețul curent al acestuia este „cu siguranță o soluție depășită pentru piața europeană. Problema trebuie rezolvată, dar va dura ceva timp”.

Kerstin Horaczek a fost numită Directorul diviziei Tehnologie-Messe Frankfurt
Autor: meatmilk  /   joi, 30 august 2018

(Comunicat) Doamna Kerstin Horaczek a fost numită director de grup de la Messe Frankfurt. În această funcție, va fi responsabilă de evenimentele din întreaga lume în domeniul tehnologiilor pentru siguranță, securitate și foc, tehnologii alimentare, industria textilă, Sectoare industriale tehnologice.   Absolventă a...

IDF World Dairy Summit 2018 va avea loc în Coreea de Sud
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 29 august 2018

Experții globali în tehnologii inteligente de fermă își vor împărtăși experiența la Summitul Mondial al laptelui, care în acest an se va desfășura la Daejeon, Coreea de Sud, în perioada 15-19 octombrie.   În centrul dezbaterilor va sta aplicarea tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC), transformarea fermelor de...