Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Klaus Iohannis a promulgat Legea Cooperației Agricole

Autor: Maria Demetriadvineri, 22 iulie, 2016

Întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale vor putea fi membre ale unei cooperative agricole, urmând să beneficieze de facilităţi fiscale şi să aibă acces la fonduri europene, potrivit modificărilor Legii Cooperaţiei Agricole nr. 566/2004, promulgată ieri de preşedintele Klaus Iohannis.

 

Potrivit modificărilor, cooperativele agricole beneficiază de o reducere de 20% a impozitului pe profit în primii cinci ani de activitate, iar bunurile membrilor cooperatori folosite în cooperativă sunt scutite de impozitul pe proprietate.

 

De asemenea, Legea Cooperației Agricole prevede scutirea membrilor de la plata impozitului pe venituri în cazul persoanelor juridice, microîntreprinderi, şi de la plata impozitului pe norma de venit în cazul persoanelor fizice (PF, PFA, II, IF) pentru producţia valorificată prin/către cooperativa agricolă. În cazul cooperativelor microîntreprinderi, acestea vor plăti impozit pe profit şi vor fi scutite de la plata impozitului pe venituri.

FIC: România nu mai este competitivă ca mediu de afaceri
Autor: meatmilk  /   joi, 27 septembrie 2018

(Comunicat FIC) Cele mai recente rezultate ale indicelui percepției membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC) despre mediul de afaceri (realizat în septembrie 2018) aduc câteva noutăți legate de piața muncii și de fiscalitate.   În același timp, în rândul membrilor FIC persistă dihotomia dintre așteptările...

Companiile germane privesc îngrijorate către viitorul României
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Pentru a avea succes în străinătate, companiile au nevoie de un mediu de afaceri stabil și de autorități publice deschise la un dialog real cu reprezentanții mediului de afaceri.   Factori precum predictibilitatea politicilor economice, administrația publică, disponibilitatea forței de muncă, infrastructura,...