Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Koket isi deschide o fabrica noua

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Compania producatoare de mezeluri Koket, din Moara Grecilor, judetul Vaslui, inaugureaza o noua fabrica, realizata printr-un proiect cu finantare SAPARD. Hala de productie este construita pe o suprafata 3.300 metri patrati avand o capacitate de 20 de tone / zi de carne si preparate si asigurand aproximativ 170 de noi locuri de munca.

Noua fabrica, rezultat al unei investitii totale de 4.450.000 de euro, este structurata pe trei mari zone. Prima zona este destinata preparatelor din carne fierte si afumate. Aceasta include si o sectie de produse feliate si ambalate in vid. Cea de a doua zona este rezervata productiei de mezeluri crud-uscate, iar in a treia zona are loc transarea, prelucrarea si ambalarea carnii proaspete in atmosfera modificata.

Compania Koket a inclus in proiect, pe langa unitatea de productie propriu-zisa, si instalarea unei statii de epurare si, de asemenea, a achizitionat si montat un incinerator ecologic pentru depozitarea si tratarea in conditii de siguranta pentru mediul inconjurator a materiilor reziduale rezultate in urma productiei.

Koket se afla in primii 10 producatori de carne si preparate din carne din Romania. Pentru companie, aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a reprezentat o crestere a cifrei de afaceri, de la 5 milioane de euro in 2006 la aproximativ 7 milioane de euro in prezent.

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul lanț de aprovizionare cu alimente.   După interzicerea practicilor comerciale neloiale și îmbunătățirea...