Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Koket isi deschide o fabrica noua

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Compania producatoare de mezeluri Koket, din Moara Grecilor, judetul Vaslui, inaugureaza o noua fabrica, realizata printr-un proiect cu finantare SAPARD. Hala de productie este construita pe o suprafata 3.300 metri patrati avand o capacitate de 20 de tone / zi de carne si preparate si asigurand aproximativ 170 de noi locuri de munca.

Noua fabrica, rezultat al unei investitii totale de 4.450.000 de euro, este structurata pe trei mari zone. Prima zona este destinata preparatelor din carne fierte si afumate. Aceasta include si o sectie de produse feliate si ambalate in vid. Cea de a doua zona este rezervata productiei de mezeluri crud-uscate, iar in a treia zona are loc transarea, prelucrarea si ambalarea carnii proaspete in atmosfera modificata.

Compania Koket a inclus in proiect, pe langa unitatea de productie propriu-zisa, si instalarea unei statii de epurare si, de asemenea, a achizitionat si montat un incinerator ecologic pentru depozitarea si tratarea in conditii de siguranta pentru mediul inconjurator a materiilor reziduale rezultate in urma productiei.

Koket se afla in primii 10 producatori de carne si preparate din carne din Romania. Pentru companie, aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a reprezentat o crestere a cifrei de afaceri, de la 5 milioane de euro in 2006 la aproximativ 7 milioane de euro in prezent.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...