Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Kosarom vrea să exporte carne în China

Autor: Meat MIlkvineri, 27 septembrie, 2013

Neculai Apostol, românul care a pus bazele grupului Kosarom, unul dintre cei mai mari producători şi procesatori de carne de pe piaţa locală, estimează că va ajunge să trimită la export carne şi produse din carne de 8 milioane de euro, adică 20% din rulajul său anual.

Acum omul de afaceri exportă către marile pieţe din vestul Europei, dar speră şi la primele livrări în China, după ce produsele româneşti au primit undă verde din partea autorităţilor sanitar-veterinare chineze. Acordul a venit la puţin timp după ce un grup chinez a achiziţionat compania americană Smithfild, cel mai mare producător de carne de porc din lume, cu operaţiuni şi în România.

„Piaţa din China s-a deschis. Este un lucru bun şi pentru noi, producătorii români, nu numai pentru Smithfield. Dacă vom ajunge acolo vom avea acces la finanţare şi de la băncile chineze. Acolo va fi loc şi pentru noi pentru că au nevoie de mâncare“, spune Neculai Apostol, care conduce un grup cu afaceri estimate la 40 milioane de euro în acest an. (sursa www.zf.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...