Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

KUK – Ingrediente alimentare funcþionale ºi organice

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Kuk reprezintã acum în România compania Hulshof, care produce proteine colagenice din piele de vitã din gama Collapro, disponibile în 3 variante:

Collapro Bovine Standard, care este caracterizat prin:
– dimensiunea mare a particulei;
– funcþionalitate dublã, atât datoritã capacitãþii de emulsionare ºi legare a apei, cât ºi formãrii unei reþele stabile derivate din mãrimea particulei ºi din structura de fibrã.
Collapro Bovine Standard este destinat în special produselor din carne tocatã cu structura eterogenã.

Collapro Bovine Premium, care este caracterizat prin:
– dimensiunea medie a particulei;
– funcþionalitate datoritã capacitãþii de emulsionare ºi de legare a apei.
Collapro Bovine Premium este destinat în special produselor din carne emulsionate cu structura omogenã.

Collapro Bovine Premium Injectable care este caracterizat prin:
– dimensiunea micã a particulei;
– funcþionalitate, în special prin capacitatea de legare a apei.
Collapro Bovine Premium Injectable este destinat, în special, produselor din carne injectate sau malaxate.

Specialiºtii Kuk precizeazã avantajele utilizãrii în industria cãrnii a proteinelor din gama Collapro:
• îmbunãtãþirea structurii preparatelor din carne;
• creºterea conþinutului de proteinã animalã în preparatele din carne;
• reducerea pierderilor la tratamentul termic;
• obþinerea de preparate din carne fãrã gust nedorit;
• reducerea sinerezei la produsele din carne ambalate sub vacuum;
• GMO – free;
• Halal.

Tendințe emergente pe piața lactatelor; aplicații și ingrediente
Autor: Nora Marin  /   joi, 2 august 2018

Lactatele clean label devin din ce în ce mai populare. La rândul lor, ingredientele cu etichetă curată se găsesc în diverse aplicații, oferind căi de a stimula proteinele, pre- și probioticele, vitaminele etc., dar și aromele care au menirea de a reduce zahărul din diferite alimente. Pentru a vedea care sunt tendințele în acest...

Cargill își extinde portofoliul de caragenină pentru deserturile din lapte
Autor: Nora Marin  /   luni, 16 iulie 2018

Cargill a creat Satiagel Seabrid, un nou extract de caragenină, bazat pe alge marine 100% cultivate, despre care compania a declară că creează o sursă de ingrediente durabile, care oferă o textură preferată de consumatori.   Caroline Delabrousse, specialist în aplicații pentru produsele lactate Cargill Starters, Sweeteners...