Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La Alimentaria 2016, Rochus mizeaza pe produsele Halal

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 27 aprilie, 2016

Prezenta cu stand in pavilionul Romaniei din sectiunea Intercarne a targului Alimentaria 2016, care se desfasoara in aceste zile la Barcelona, compania Rochus, parte a grupului Optimeat, mizeaza pe produsele Halal.

In dialogul pe care l-am avut cu domnul Dr. Jafar Kabiri, General Manager al firmei, domnia sa a declarat in exclusivitate pentru revista Fabrica de Carne ca, prin participarea la targul catalan, se doreste dinamizarea actiunilor de export.

„Din pacate, a afirmat Dr. Kabiri, Romania si, implicit, firma noastra, a intampinat in anul trecut, si chiar si acum intampina, dificultati din cauze care nu au fost rezolvate nici de MADR si nici de ANSVSA, cum ar fi evolutia Bluetongue, problema antibioticelor existente in carne si produsele din carne sau, acum cativa ani, scandalul carnii de cal.

Cu toate acestea, mizam pe carnea si produsele halal, destinate pietei Orientului Mijlociu si Africii de Nord. Suntem convinsi ca vom extinde exporturile pe aceste piete, pentru ca pietele de acolo apreciaza in mod deosebit carnea halal din Romania, mult superioara celei din tarile dibn Vestul Uniunii Europene.

De aceea, consider ca participarea noastra la Alimentaria se va incheia cu un bilant pozitiv, in urma negocierilor pe care le-am avut si pe care le vom mai avea, pana la finalul targului”, a concluzionat domnul Jafar Kabiri, acela care a confirmat participarea la cea de-a 5-a editie a Expo-Conferintei Meat & Milk, eveniment central pentru sectoarele de carne si lapte ale Romaniei, care se va desfasura in zilele de 12 si 13 mai, la Poiana Brasov. (Corespondenta de la Barcelona, Ilie Stoian-27 aprilie 2016)

Elita mondială a sectorului de carne va participa la IFFA 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 4 mai 2018

Mai este un an, până la cel mai important târg mondial pentru industria cărnii, însă toți liderii pieței mondiale au semnat deja pentru pentru a fi prezenți la cel mai mare târg din lume dedicat acestei industrii, IFFA, care va avea loc între 4 și 9 mai 2019 la Frankfurt pe Main. Odată cu deschiderea noii săli de expoziții 12 și a...

World Retail Congress va avea loc în aprilie, la Madrid
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 martie 2018

În perioada 17-19 aprilie 2018, la Madrid, va avea loc World Retail Congress (WRC). Evenimentul va reuni o gamă largă de lideri din întreaga industrie de retail, pentru a discuta despre viitorul comerțului cu amănuntul la nivel mondial și va stabili un program remarcabil, pentru a crea împreună oportunități de rețea.   În...