Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La Alimentaria 2016, Rochus mizeaza pe produsele Halal

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 27 aprilie, 2016

Prezenta cu stand in pavilionul Romaniei din sectiunea Intercarne a targului Alimentaria 2016, care se desfasoara in aceste zile la Barcelona, compania Rochus, parte a grupului Optimeat, mizeaza pe produsele Halal.

In dialogul pe care l-am avut cu domnul Dr. Jafar Kabiri, General Manager al firmei, domnia sa a declarat in exclusivitate pentru revista Fabrica de Carne ca, prin participarea la targul catalan, se doreste dinamizarea actiunilor de export.

„Din pacate, a afirmat Dr. Kabiri, Romania si, implicit, firma noastra, a intampinat in anul trecut, si chiar si acum intampina, dificultati din cauze care nu au fost rezolvate nici de MADR si nici de ANSVSA, cum ar fi evolutia Bluetongue, problema antibioticelor existente in carne si produsele din carne sau, acum cativa ani, scandalul carnii de cal.

Cu toate acestea, mizam pe carnea si produsele halal, destinate pietei Orientului Mijlociu si Africii de Nord. Suntem convinsi ca vom extinde exporturile pe aceste piete, pentru ca pietele de acolo apreciaza in mod deosebit carnea halal din Romania, mult superioara celei din tarile dibn Vestul Uniunii Europene.

De aceea, consider ca participarea noastra la Alimentaria se va incheia cu un bilant pozitiv, in urma negocierilor pe care le-am avut si pe care le vom mai avea, pana la finalul targului”, a concluzionat domnul Jafar Kabiri, acela care a confirmat participarea la cea de-a 5-a editie a Expo-Conferintei Meat & Milk, eveniment central pentru sectoarele de carne si lapte ale Romaniei, care se va desfasura in zilele de 12 si 13 mai, la Poiana Brasov. (Corespondenta de la Barcelona, Ilie Stoian-27 aprilie 2016)

La Anuga FoodTec vor expune peste 1.700 de companii
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 7 februarie 2018

Anuga FoodTec, cel mai mare târg mondial dedicat tehnologiei destinate Industriei alimentare își va deschide porțile în perioada 20-23 martie 2018 la Koln. La eveniment vor expune peste 1700 de companii din întreaga lume care își vor prezenta ultimele tehnologii de procesare, ambalare, materii prime, soluții de retail și catering...

Forumul Global pentru Agricultură și Alimentație-Berlin 2018
Autor: meatmilk  /   marți, 23 ianuarie 2018

(Comunicat MADR) Secretarul general al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Constantin Ilie Aprodu, a participat, în 20 ianuarie 2018, la cea de-a 10 a ediție a Forumului Global pentru Agricultură și Alimentație cu tema ”Modelarea viitorului producției animale – de o manieră durabilă, responsabilă și eficace”,...