Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La Alimentaria se pune accentul pe natural si inovator

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 18 aprilie, 2018

Cea mai buna opinie despre actuala editie a targului Alimentaria, care se desfasoara in aceste zile la Barcelona, ti-o poti forma daca vizitezi salonul MultipleFoods, acolo unde sunt adunate companii dintre cele mai diverse, ale caror produse nu sunt caracterizate decat de doua calitati: natural si inovator.

 

Daca, in zona fructelor de mare se pune accentul pe prospetime si pe minima procesare, firmele de lactate din Italia, Elvetia, Olanda, Franta, Germania etc. se mandresc cu naturaletea 100 % a produselor expuse, la fel cum si companiile care au adus la standuri produse ready meal, ready to eat sau ready to cook, pun accentul pe naturalete, atat cat se poate vorbi despre ea.

 

De mare interes, aici, se bucura standurile cu sucurile naturale, dar si cele cu vinuri ecologice, Spania si Franta, dar si Statele Unite, Australia sau Africa de Sud, promovandu-se sub sloganuri oarecum asemanatoare, toate vorbind despre „eco”, „bio”, „organic”.

 

Desigur, companiile din sectorul carnii nu sunt mai prejos: avicultura in sistem free range este la mare pret (si ne bucuram sa constatam ca firmele romanesti prezente aici au in oferta lor astfel de produse, fie ca vorbim despre carne, fie, despre oua), iar preparatele din carne, mezelurile, suncile si multe alte produse expuse acoperind in principiu zona premium. (Corespondenta de la Barcelona; 17 aprilie 2018, Ilie Stoian)

Tendințe la IFFA 2019: „Dacă nu te miști, vremurile trec peste tine”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

(Comunicat) Comerțul măcelarului, dacă este de succes, trebuie să reprezinte, atât tradiția, cât și evoluțiile contemporane. Cea mai bună rețetă este un amestec de experiență clară, în produsele din carne și mezeluri, fundal tehnologic și idei noi, avândo viziune pentru viitor și optimizând ceea ce există deja; aceasta este...

Planurile de expansiune ale producției de porci ale rușilor de la Miratorg
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 28 noiembrie 2018

Potrivit PigProgress, compania rusă Miratorg a lansat un proiect ambițios de construire de noi ferme de porci, o uriașă fabrică de furaje, precum și un abator modern. Toate au fost concepute pentru a extinde capacitățile de producție în Diviziunea de carne de porc, la 1 milion de tone pe an, până în 2023.   Lucrările de...