Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La Alimentaria se pune accentul pe natural si inovator

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 18 aprilie, 2018

Cea mai buna opinie despre actuala editie a targului Alimentaria, care se desfasoara in aceste zile la Barcelona, ti-o poti forma daca vizitezi salonul MultipleFoods, acolo unde sunt adunate companii dintre cele mai diverse, ale caror produse nu sunt caracterizate decat de doua calitati: natural si inovator.

 

Daca, in zona fructelor de mare se pune accentul pe prospetime si pe minima procesare, firmele de lactate din Italia, Elvetia, Olanda, Franta, Germania etc. se mandresc cu naturaletea 100 % a produselor expuse, la fel cum si companiile care au adus la standuri produse ready meal, ready to eat sau ready to cook, pun accentul pe naturalete, atat cat se poate vorbi despre ea.

 

De mare interes, aici, se bucura standurile cu sucurile naturale, dar si cele cu vinuri ecologice, Spania si Franta, dar si Statele Unite, Australia sau Africa de Sud, promovandu-se sub sloganuri oarecum asemanatoare, toate vorbind despre „eco”, „bio”, „organic”.

 

Desigur, companiile din sectorul carnii nu sunt mai prejos: avicultura in sistem free range este la mare pret (si ne bucuram sa constatam ca firmele romanesti prezente aici au in oferta lor astfel de produse, fie ca vorbim despre carne, fie, despre oua), iar preparatele din carne, mezelurile, suncile si multe alte produse expuse acoperind in principiu zona premium. (Corespondenta de la Barcelona; 17 aprilie 2018, Ilie Stoian)

Europa are nevoie de solidaritate pentru interesul fermierilor
Autor: meatmilk  /   luni, 10 septembrie 2018

(Comunicat MADR) Mai mult de 1800 reprezentanți ai instituțiilor de cercetare și învățământ, autorități publice, organizații ale societății civile, miniștri și parlamentari din 42 de țări au fost prezenți la cel de al 28-lea Forum Economic organizat de Institutul pentru Studii Estice la Krynica în Republica...

London School of Economix: După Brexit, lactatele vor fi un lux pentru englezi
Autor: Nora Marin  /   joi, 6 septembrie 2018

Produsele lactate de zi cu zi, cum ar fi untul, iaurtul și brânza, ar putea deveni articole de lux în Marea Britanie după Brexit, creșterile de prețuri fiind cauzate și de cea mai mică întârziere în călătoria de la fermă la masă, arată un raport al London School of Economics, citat de The Guardian.   Cercetarea LSE,...