Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La ANSVSA, leafa medie e de 5.565 de lei, net

Autor: Maria Demetriadluni, 30 mai, 2016

Venitul salarial mediu al celor 289 de angajaţi ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) este de 5.565 de lei net pe lună, potrivit informaţiilor publicate de către ANSVSA la solicitarea Ziarului financiar.

 

Agenţia Sanitară Veterinară – care verifică calitatea mărfurilor alimentare ce intră pe pieţe, având, prin urmare, un rol crucial în menţinerea sănătăţii consumatorilor – a ajuns în centrul atenţiei lunile trecute după ce ministrul agriculturii Achim Irimescu i-a acuzat pe veterinari că nu fac controalele şi, astfel, pe piaţă intră produse din import la limita termenului de valabilitate sau chiar cu termene expirate, acesta fiind unul dintre motivele pentru care importurile alimentare sunt mai ieftine decât cele de pe piaţa internă. În replică, veterinarii au susţinut că doar 5% dintre produsele pe care le controlează (prin sondaj) sunt neconforme.

 

Cel mai bine plătiţi angajaţi din ANSVAS sunt cei care deţin funcţia de director general (cinci persoane, potrivit datelor publicate pe site-ul instituţiei) şi care primesc „în mână” între 9.561 lei şi 10.224 lei lunar, aproape de două ori mai mult decât preşedintele instituţiei, care deţine funcţia de secretar de stat şi care are un salariu net de 5.166 lei net.

FIC: România nu mai este competitivă ca mediu de afaceri
Autor: meatmilk  /   joi, 27 septembrie 2018

(Comunicat FIC) Cele mai recente rezultate ale indicelui percepției membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC) despre mediul de afaceri (realizat în septembrie 2018) aduc câteva noutăți legate de piața muncii și de fiscalitate.   În același timp, în rândul membrilor FIC persistă dihotomia dintre așteptările...

Companiile germane privesc îngrijorate către viitorul României
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Pentru a avea succes în străinătate, companiile au nevoie de un mediu de afaceri stabil și de autorități publice deschise la un dialog real cu reprezentanții mediului de afaceri.   Factori precum predictibilitatea politicilor economice, administrația publică, disponibilitatea forței de muncă, infrastructura,...