Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La ANSVSA, leafa medie e de 5.565 de lei, net

Autor: Maria Demetriadluni, 30 mai, 2016

Venitul salarial mediu al celor 289 de angajaţi ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) este de 5.565 de lei net pe lună, potrivit informaţiilor publicate de către ANSVSA la solicitarea Ziarului financiar.

 

Agenţia Sanitară Veterinară – care verifică calitatea mărfurilor alimentare ce intră pe pieţe, având, prin urmare, un rol crucial în menţinerea sănătăţii consumatorilor – a ajuns în centrul atenţiei lunile trecute după ce ministrul agriculturii Achim Irimescu i-a acuzat pe veterinari că nu fac controalele şi, astfel, pe piaţă intră produse din import la limita termenului de valabilitate sau chiar cu termene expirate, acesta fiind unul dintre motivele pentru care importurile alimentare sunt mai ieftine decât cele de pe piaţa internă. În replică, veterinarii au susţinut că doar 5% dintre produsele pe care le controlează (prin sondaj) sunt neconforme.

 

Cel mai bine plătiţi angajaţi din ANSVAS sunt cei care deţin funcţia de director general (cinci persoane, potrivit datelor publicate pe site-ul instituţiei) şi care primesc „în mână” între 9.561 lei şi 10.224 lei lunar, aproape de două ori mai mult decât preşedintele instituţiei, care deţine funcţia de secretar de stat şi care are un salariu net de 5.166 lei net.

Președintele ANPC, domnul Marius Pârvu, a confirmat participarea la Meat Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 3 mai 2018

Noul Presedinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, domnul Marius Pârvu, a confirmat participarea la Expo-Conferința Internațională Meat Milk, care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte ale României, față de...

Doamna Vicepremier și Ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, a confirmat participarea la Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 2 mai 2018

Doamna Vicepremier și Ministru al Mediului, Grațiela Gavrilescu, a confirma participarea ca speaker la Expo-Conferința Internațională Meat Milk 2018, care va începe joi, 10 mai, la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte ale României față de noile realități ale...