Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La Arad, DSVSA a confiscat carne stricată

Autor: Meat MIlkmarți, 6 mai, 2014

Conform unui raport prezentat, ieri, în şedinţa Colegiului Prefectural, în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, consilierii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Agricole şi ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au efectuat 272 de controale.

”Au fost efectuate un număr total de 272 controale în pieţe agroalimentare, târguri de animale, supermarket-uri, precum şi controale în trafic, după cum urmează: 22 controale în pieţe agroalimentare, târguri de animale şi supermarketuri. Pentru neconformităţile constatate au fost aplicate un număr de cinci sancţiuni contravenţionale dintre care două amenzi în valoare de 5720 lei şi trei avertismente, a fost retrasă de la comercializare o cantitate de 78 kilograme produse alimentare”, se arată în raportul semnat de Viorel Agud, directorul DSVSA.

Mai trebuie spus că au fost efectuate 250 controale în trafic, în apropierea punctelor de trecere a frontierei, realizate în colaborare cu poliţiştii. În urma neconformităţilor constatate au fost aplicate un număr de şase sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.380 lei. Mai mult, au fost puse sub sechestru şi dirijate către o unitate de neutralizare 2.259,19 kilograme de carne şi preparate din carne.

„Principalele tipuri de neconformităţi constatate cu ocazia controalelor efectuate au fost: nerespectarea criteriilor de compatibilitate între grupele de produse; depozitare necorespunzătoare pentru ambalaje şi ambalaje deteriorate; sortare necorespunzătoare la expunerea la comercializare; lipsă documente de transport; neconcordanţă între documente şi marfă transportată”, se mai arată în raport.(glasul aradului)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...