Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

La Auchan s-au colectat 10.000 de litri de ulei alimentar uzat

Autor: meatmilkjoi, 28 noiembrie, 2019

La doar cinci săptămâni de la extinderea programului de colectare a uleiului alimentar uzat în toate cele 33 de hipermarketuri din țară, Auchan anunță depășirea cantității totale de 10.000 litri de ulei alimentar colectat, obiectiv setat inițial pentru anul 2020. Acest lucru înseamnă că, în medie, Auchan a colectat 20 litri de ulei alimentar uzat în fiecare oră din intervalul de funcționare al magazinelor.

 

În intervalul 22 octombrie – 25 noiembrie 2019, mii de persoane s-au alăturat inițiativei de responsabilizare propusă de Auchan România. Prin aceasta, compania invită consumatorii casnici să aducă uleiul alimentar folosit în hipermarketurile Auchan, evitând aruncarea acestuia pe canalizare pentru a elimina, astfel, consecințe dăunătoare asupra solului și apelor, precum și apariția unor costuri suplimentare pentru întreținerea și curățarea stațiilor de epurare.

 

Aceste rezultate ne bucură foarte mult și dorim să le mulțumim și să îi felicităm pe clienții noștri care au înțeles importanța acestei cauze și care s-au mobilizat într-un timp record. Acest lucru demonstrează deschiderea acestora față de acțiunile de responsabilitate socială și ne motivează să le oferim din ce în ce mai multe soluții în acest sens. Acțiunea noastra a reprezentat un prim pas în industrie,sperăm căși alți retaileri se vor alătura inițiativeiși îi felicităm pe cei care au făcut-o deja”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan România.

 

La Oradea,Galați și București s-au colectat cele mai mari cantități

 

Potrivit companiei, magazinul Auchan Oradea a colectat cea mai mare parte din cantitatea totală de ulei alimentar uzat, pe loc secund clasându-se magazinul dinGalați. În Capitală, cele mai mari cantități de ulei s-au colectat în magazinele Drumul Taberei, AuchanMilitari și Titan.

 

Cum se poate colecta uleiul folosit în magazinele Auchan

 

Programul de colectare continuă în toate cele 33 de hipermarketuri Auchan din țară, consumatorii casnici fiind așteptați cu propriul uleialimentar utilizat la birourile Servicii Clienți din fiecare locație. În funcție de cantitatea predată, clienții sunt recompensați cu produse din partea partenerilor Fairy, AQUA Carpatica și Floriol.

 

  1. Uleiul folositse colectează, după răcire, într-un recipient transparent de plastic. Pentru ca procesul de reciclare să se poată derula într-un mod optim, este important ca uleiul să fie strecuratși neamestecat cu alte deșeuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.

 

2.Colectarea uleiului se face în recipiente de minim 0,5 litri (sau multiplu de 0,5l). Acestease aduc în magazinele Auchan la Servicii Clienți.

 

3.În funcție de cantitatea predată, clienții vor fi răsplătiți de către partenerii Auchan, pentru nivelul de reponsabilitate de care dau dovadă, cu detergent de vase Fairy, apă plată AQUA Carpatica sau ulei de floarea soarelui Floriol.

 

Uleiul astfel colectat este predat companiei Respiră Verde, lider național în materie de colectare, valorificare şi eliminare finală a uleiurilor şi grăsimilor comestibile uzate,pentru a ficondiționat printr-o serie de procese de încălzire, decantare și filtrare.Ulterior, uleiul este transportat către valorificatorii finali, companii din spațiul UE, în vederea producerii de biocombustibili.

C.C. analizează preluarea rețelei Maya de către retailerul Profi
Autor: meatmilk  /   miercuri, 13 noiembrie 2019

Potrivit unui comunicat, Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Profi Rom Food SRL preia cele 18 magazine deținute de Pram Maya SRL.   Atât Pram Maya SRL, cât și Profi Rom Food SRL își desfășoară activitatea în același domeniu, respectiv comercializarea cu amănuntul a produselor alimentare și...

Număr impresionant de consumatori, la deschiderea noului magazin Angst din București
Autor: meatmilk  /   miercuri, 30 octombrie 2019

Cel mai nou magazin Angst este situat în Bucuresti, amplasat pe Bulevardul Lacul Tei nr 113. Accentul este pus pe prospețime, comoditate și bun gust. Miercuri, 30 octombrie 2019, de la ora 11, pragul magazinului a fost trecut de primii consumatori, cunoscători ai brandului Angst precum și pe cei doresc să încerce o noua experiența de...