Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

La Barcelona, s-a deschis Alimentaria 2014

Autor: Meat MIlkmarți, 1 aprilie, 2014

Ieri, la Complexul expozițional și de business de la Barcelona s-a deschis  ediția 2014 a târgului Alimentaria, una dintre cele mai mari manifestări expoziționale dedicate industriei alimentare. Ediția din acest an va dura până în ziua de 3 aprilie, accentul fiind pus pe inovație.

La ediția din acest an își expun produsele peste 8.000 de companii din 50 de țări de pe toate continentele, fiind așteptați la standuri peste 400.000 de vizitatori dar și specialiști, achizitori etc.

Potrivit programului afișat la Centrul de Presă, companiile au stabilit deja cca 7.000 de întâlniri de afaceri, majoritatea având ca obiectiv întâlnirea cu buyer-i ai marilor lanțuri de retail. Totodată, sunt anunțate numeroase simpozioane la care au fost invitați să participe cca 50 de speacker-i de talie mondială.

Un accent deosebit va fi pus și pe Gastronomie, la standurile special amenajate fiind invitați să gătească 40 de bucătari prezenți în Top 50 Michelin, dintre ei evidențiindu-se Joan Roca, Carme Ruscalleda, Pedro Subijana și Martín Berasategui, cu toții, în Top Ten Michelin, aceștia propunând noi rețete care vor putea fi introduse atât în meniurile marilor restaurante ale lumii, dar , unele, și în producția industrială de ready meal.

La prezentul târg participă și 21 de companii românești, prezența acestora fiind facilitată de MADR și Guvernul României. Firmele românești care își expun produsele și care speră în dezvoltarea de noi relații de afaceri cu parteneri externi, sunt: Caroli, Cristim, Agricola, Kosarom, Aaylex, Sergiana, Scandia, Vascar, Elit, Mariflor, Andromi, Inorogul, Unicom, Boromir, Pambac, Natural, Unilact,  European Drinks, European Food, Tip-Top si Kaola. Vom reveni cu amănunte. (Corespondență de la Barcelona transmisă de Elena Radu și Nicoleta Trif-1 aprilie 2014)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...