Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

La BISO Tour 2013, fermierii au testat noi tehnologii

Autor: Ilie Stoianjoi, 19 septembrie, 2013

Peste 1.500 de fermieri din 6 judeţe din România au putut testa utilaje agricole de ultimă generaţie, în cadrul Biso Tour 2013, cel mai dinamic şi amplu maraton naţional de demonstraţii în camp cu utilaje agricole.

Organizat în perioada 14 august-3 septembrie de către compania Biso România, evenimentul s-a desfăşurat în judeţele Olt, Giurgiu, Constanţa, Ialomiţa, Neamţ şi Galaţi. Începând cu ediţia Biso Tour 2014, în maratonul utilajelor agricole vor fi incluse şi Dolj şi Timiş, judeţe unde Biso România va deschide noi puncte de lucru în viitorul apropiat.

„Este uşor să faci cunoscute produsele prin simpla lor prezentare în diverse pliante sau showroom-uri, însă performanţa lor nu poate fi demonstrată decât în câmp, la lucru. Am demarat această acţiune astfel încât fermierii să poată testa utilajele şi maşinile agricole. În plus, aceste evenimente au rolul de a ne pune în contact cu agricultorii, de a afla ce nevoi şi ce aşteptări au de la noi”, declară Andreas Feichtlbauer, director executiv al BISO România.

Pe lângă performanţele oferite de cele mai noi utilaje agricole existente pe piaţă, fermierii au putut afla detalii despre tehnologiile de ultima oră existente în domeniu, precum AdBlue, care asigură o reducere a combustibilului cu 10% faţă de maşinile agricole care nu dispun de această tehnologie.

O componentă importantă a agriculturii moderne o reprezintă sistemele de ghidare prin satelit, despre avantajele cărora fermierii români au putut afla, de asemenea, în cadrul Biso Tour 2013. Acestora le-au fost prezentate două sisteme GPS, unul care asigură o precizie de 20 cm, iar celălalt de 2 cm, cel din urma fiind folosit pentru semănat. Dotarea maşinilor agricole cu GPS asigură economii de combustibil, îngrăşăminte chimice şi timp de lucru.

Evenimentul Biso Tour 2013 a fost organizat în parteneriat cu Alcedo, Agricover şi ProCredit. (www.bisoromania.ro)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...