Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

La București, a avut loc Forumul agricultorilor Români

Autor: meatmilkmiercuri, 9 octombrie, 2019

În ziua de 9 octombrie 2019, în pavilionul central al Complexului expozițional Romexpo, a avut loc ”Forumul agricultorilor–Bilanț și perspective”, organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Casa Română de Comerț Agroalimentar Unirea și Confederația Sindicală MERIDIAN. Forumul a făcut parte din seria manifestărilor dedicate Zilei Naționale a Produsului Agroalimentar Românesc.

 

La eveniment au participat membri ai conducerii MADR, conducerii Casei de Comerț Unirea, ai sindicatului Meridian și, mai ales, cei peste 1.500 de fermieri și specialiști din agricultură care au sosit din întreaga țară.

 

După intonarea Imnului de Stat al României, participanții au putut urmări pe ecranul scenei mesajul transmis agricultorilor români de către Comisarul European pentru Agricultură, Phil Hogan, acela care a lăudat performanțele agriculturii României, punând acentul pe viitorul care va trebui să fie conturat în respect față de mediu.

 

În cuvântul său adresat participanților, ministrul Petre Daea a evidențiat progresul realizat în ultimii ani de agricultura României, de la intrarea în Uniunea Europeană și până acum, subliniind faptul că, în acest moment, țara noastră reprezintă o forță pe piața agricolă europeană și chiar mondială.

 

Făcând bilanțul producțiilor agricole din această vară, domnul Petre Daea a afirmat că progresul din ultimii trei ani nu ar fi fost posibil dacă plățile subvențiilor și ajutoarelor către fermieri nu ar fi fost făcute la timp. În același context, oficialul MADR a subliniat necesitatea coagulării unui punct de vedere coerent al fermierilor români, de care să se țină cont pe plan european la elaborarea Politicii Agrare Comune 2021-2027. Tot domnia sa a afirmat că activitatea în zootehnie trebuie dinamizată, acest sector fiind rămas în urmă.

 

Partea a doua a evenimentului a fost marcată de cuvântul doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă, aceea care, ca fost Vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură a Parlamentului European, a cunoscut și cunoaște foarte bine realitățile agriculturii românești și, mai ales, performanțele sale.

 

Momentul festiv al evenimentului l-a reprezentat premierea fermierilor României, diplomele fiind semnate de către doamna prim-ministru Viorica Dăncilă.

Să ”zootehnizăm” agricultura. Nu e prea târziu?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 29 septembrie 2017

Domnul ministru Petre Daea propune ”zootehnizarea” agriculturii românești. Mai precis, propune, sub acest concept cu o denumire ușor forțată, o strategie națională pe termen lung și foarte lung, care, pus în practică, ar conduce la valorificarea superioară producției agricole.   Nu e rău. Nu e rău deloc. Numai și...

AFIR și MADR continuă campania de informare pe teme de finanțare
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 iunie 2017

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian - Ionuț CHESNOIU, a participat în zilele de 21 și 22 iunie 2017 la o serie de întâlniri de informare în județele Tulcea și Constanța.   Evenimentele au fost organizate de către Autoritatea de Management pentru Programul Național de...