Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

La București, s-a desfășurat workshop-ul “Biosecuritatea în contextul evoluției PPA”

Autor: meatmilkluni, 26 noiembrie, 2018

(Comunicat) În data de 22 noiembrie 2018, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Geronimo Brănescu și vicepreședintele dr. Csutak Laszlo Nagy, împreună cu alti specialiști din cadrul ANSVSA, au participat la workshop-ul “Biosecuritate în contextul evoluției Pestei Porcine Africane”, găzduit la București de Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

 

Evenimentul a fost organizat de Committee of Professional Agricultural Organisations-General Confederation of Agricultural Cooperatives (COPA-COGECA) și European Livestock & Meat Trading Union (UECBV), cu ajutorul Comisiei Europene.

 

Cu acest prilej, reprezentanții Comisiei Europene au oferit date noi privind evoluția pestei porcine africane la nivel comunitar, dar și instrucțiuni privind normele de biosecuritate care trebuie respectate și aplicate de crescătorii de porci în ferme și în timpul transportului animalelor.

 

Președintele ANSVSA a deschis lucrarile ședinței printr-o prezentare a situației actuale a bolii, a măsurilor luate și acțiunile întreprinse de către serviciile veterinare împreună cu instituții ale statului cu responsabilități pentru limitarea efectelor bolii și împiedicarea răspândirii virusului.

 

Doctorul Geronimo Brănescu a intrat în dialog cu participanții și va oferi detalii despre strategia aplicată de ANSVSA pentru combaterea pestei porcine africane.

 

Workshop-ul a avut scopul de creștere a gradului de conștientizare cu privire la bunele practici de biosecuritate care pot fi aplicate de fermieri, abatoare, comercianți de animale și transportatori pentru a putea contracara răspândirea bolii.

 

Menționăm că, de la prima confirmare a prezenței virusului pestei porcine africane în țara noastră, ANSVSA s-a aflat în permanent dialog și s-a consultat cu specialiști europeni și mondiali, pentru a identifica soluțiile tehnice și științifice optime de combatere a bolii, adaptate specificului național de creștere a porcului.

(Serviciul Comunicare și Logistică Documentară)

Problematica controlului și eradicării PPA în Uniunea Europeană
Autor: meatmilk  /   luni, 7 ianuarie 2019

(Comunicat) La invitația comisarilor europeni Vytenis Andriukaitis și Karmenu Vella adresată miniștrilor agriculturii și mediului din statele membre, Petre DAEA a participat la o întâlnire privind problematica controlului și a eradicării Pestei Porcine Africane în Uniunea Europeană. Evenimentul a avut loc la...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   luni, 3 decembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 294 de localități din 18 județe, cu un număr de 1124 focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 300 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 361.719 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de combatere...