Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

La București, s-a desfășurat workshop-ul “Biosecuritatea în contextul evoluției PPA”

Autor: meatmilkluni, 26 noiembrie, 2018

(Comunicat) În data de 22 noiembrie 2018, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Geronimo Brănescu și vicepreședintele dr. Csutak Laszlo Nagy, împreună cu alti specialiști din cadrul ANSVSA, au participat la workshop-ul “Biosecuritate în contextul evoluției Pestei Porcine Africane”, găzduit la București de Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

 

Evenimentul a fost organizat de Committee of Professional Agricultural Organisations-General Confederation of Agricultural Cooperatives (COPA-COGECA) și European Livestock & Meat Trading Union (UECBV), cu ajutorul Comisiei Europene.

 

Cu acest prilej, reprezentanții Comisiei Europene au oferit date noi privind evoluția pestei porcine africane la nivel comunitar, dar și instrucțiuni privind normele de biosecuritate care trebuie respectate și aplicate de crescătorii de porci în ferme și în timpul transportului animalelor.

 

Președintele ANSVSA a deschis lucrarile ședinței printr-o prezentare a situației actuale a bolii, a măsurilor luate și acțiunile întreprinse de către serviciile veterinare împreună cu instituții ale statului cu responsabilități pentru limitarea efectelor bolii și împiedicarea răspândirii virusului.

 

Doctorul Geronimo Brănescu a intrat în dialog cu participanții și va oferi detalii despre strategia aplicată de ANSVSA pentru combaterea pestei porcine africane.

 

Workshop-ul a avut scopul de creștere a gradului de conștientizare cu privire la bunele practici de biosecuritate care pot fi aplicate de fermieri, abatoare, comercianți de animale și transportatori pentru a putea contracara răspândirea bolii.

 

Menționăm că, de la prima confirmare a prezenței virusului pestei porcine africane în țara noastră, ANSVSA s-a aflat în permanent dialog și s-a consultat cu specialiști europeni și mondiali, pentru a identifica soluțiile tehnice și științifice optime de combatere a bolii, adaptate specificului național de creștere a porcului.

(Serviciul Comunicare și Logistică Documentară)

Cum a fost eradicată pesta porcină africană în Republica Cehă?
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 12 iunie 2019

Dintre toate țările europene care au detectat focare de febră porcină africană în ultimii ani, Republica Cehă a fost singura care a eradicat virusul. Măsurile de control strict, biosecuritatea strictă și o abordare coordonată, au contribuit la eradicarea cu succes a virusului. Iată ce au făcut cehii.   Măsuri de control...

Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 16 mai 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 84 de localități din 16 județe, cu un număr de 397 de focare (dintre care 10 în exploatații comerciale).   În alte 5 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 365.595 de porci afectați de boală și există 1.329 decazuri la...